FCAS, MGCS: Miksi Saksa menee liian pitkälle?

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ja hänen saksalaisen kollegansa Angela Merkelin viimeisen virtuaalikokouksen jälkeen viime viikolla puolustusyhteistyöohjelmista Ranskan ja Saksan välillä näyttää siltä, ​​että Ranskassa puhaltaa paniikkituuli sekä teollisuuden puolella että poliittisella puolella . Saksan liittokansleri on todellakin ilmoittanut tämän kokouksen yhteydessäsen tarkoituksena oli neuvotella jälleen teollisuuden jakelu tulevaisuuden ilmataistelujärjestelmän FCAS-ohjelman ympärillä, joka yhdistää Ranskan, Saksan ja Espanjan. Tarkemmin sanottuna se haluaa nyt, että Saksan teollisuus kehittää myös yhden NGF (Next Generation Fighter) -ohjelman prototyypeistä, tehtävän, joka oli tähän mennessä annettu Dassault Aviationille.

Tietysti, tämä julistus herätti Ranskan puoltavarsinkin kun se tapahtuu aikana, jolloin ohjelman rahoitus on nyt keskeytetty Saksan parlamentin, Bundestagin, suostumuksella erittäin tiukassa aikataulussa ja Saksan enemmistön vaihdon uhalla lainsäätäjien vaaleissa. pudota. Lisäämään jo suurta painetta viime viikon lopussa, Airbus Defence & Space -työntekijät, yritys, johon Berliini luottaa FCAS-ohjelman pilotoinnissa maassa ja joka kehittää jo Eurofighteria Typhoon, julkaisi kanslerin kanssa samansuuntaisen vetoomuksen "yrityksen strategisen osaamisen säilyttämiseksi".

Euro Fighter Typhoon Luftwaffen partio Saksassa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita
Airbus DS on hävittäjien kehittämiseen ja rakentamiseen erikoistuneen Eurofighter-konsortion kumppani Typhoon Saksassa

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit