Ukrainan kiikku, kun kiinalainen Skyrizon osti Motor Sichin

Ukrainalainen UkrOboronProm-konserni hyväksyi joulukuussa 2019 50% moottorivalmistajan Motor Sichin osakkeista kahdelle kiinalaiselle ryhmälle, Xinwei-konserni ja Skyrizon Aircraft -ryhmä Tianjiao Aviation Industry Investment Co. -yhtiön kautta. Ukrainalaiselle yritykselle, joka valmistaa erityisesti Antonov An-18- ja An-124-moottoreita käyttävää D-225-turbomoottoria tai D-346-moottoria. joka varustaa Jak-46: n ja An-72: n, se oli raikasta ilmaa kaikkein vahingollisimmissa taloudellisissa olosuhteissa. Mutta monille ulkomaisille tarkkailijoille se oli ennen kaikkea erinomainen operaatio Pekingille, joka kamppailee edelleen nykyaikaisten turbomoottoreiden erittäin edistyneen tekniikan soveltamisesta.

Donald Trumpin Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyyn kohdistaman painostuksen skandaalin seurauksena yrittäessään kompromissi hänen poliittisen vastustajansa ja nyt Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin poikaa Washington oli pysynyt melko huomaamaton tässä asiassa, aivan kuten se oli eurooppalaisia, jotka eivät kiinnosta juurikaan Itä-Euroopan maiden lentokonevalmistajia ja puolustusteollisuutta. Mutta sen jälkeen kun Joe Biden saapui Valkoiseen taloon, asiat ovat muuttuneet näkyvästi, ja puheenjohtajavaltio Ukraina on lähtenyt varannostaan ​​vastustamaan tätä hankintaa.

Gan72an74coaler-indeksi Uutiset Puolustus | Teollisuuden konsolidointi Puolustus | YHDYSVALLAT
An-72- ja An-74-kaukoliikenteen harjoittajat toimivat Motor Sichin D-346-moottorilla

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Teollisuuden konsolidointi Puolustus | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit