SSBN3G: Pitäisikö meidän palata takaisin 6 sukellusveneen pelotteeseen?

Ranskan armeijoiden ministeri Florence Parly ilmoitti 19. helmikuuta käynnistävänsä seuraavan uuden sukupolven Gear Launcher Nuclear Submarines -suunnitteluohjelma, jota usein kutsutaan lyhenteellä SSBN 3G, joka on kolmannen sukupolven tämän tyyppinen upotettava, jonka Ranska on rakentanut. Neljä uutta alusta aseistetaan 4 M16 mannertenvälisellä ballistisella ohjuksella, joiden kantama on yli 51 kilometriä ja joissa kussakin on enintään kymmenen ydinkärkeä, joiden itsenäinen lentorata on 10.000 kilotonnia, 100 kertaa Hiroshimaan pudotetun pommin teho.

Tämä ilmoitus merkitsee Pariisin halua säilyttää strateginen itsenäisyytensä ja kykynsä varmistaa yksin alueellisen koskemattomuutensa ja kansalaistensa suoja jopa maailman supervoimien edessä. Puolustusvoimien ministerin odotettiin antavan ilmoituksen, koska Tasavallan presidentti ilmoitti ohjelman seuraavasta täytäntöönpanosta. Mutta se tarjoaa joitain lisätietoja, kuten aikataulun, jonka suunnitteluvaihe on 5 vuotta ja ensimmäisen aluksen käyttöönotto vuonna 2035, budjetti, jonka ensimmäinen erä vapautettiin 5,1 miljardia euroa, ja muoto, koska ministeri ilmoitti, että 4 SSBN 3G rakennetaan.

Triumphant SSBN analysoi puolustusta | Ydinaseet | Strategiset pommittajat
Voittavan SSBN: n on pysyttävä havaitsematta varoittavan tehtävänsä varmistamiseksi

Meillä ei ole epäilystäkään tämän ohjelman tarpeellisuudesta eikä uusien sukellusveneiden tulevasta suorituskyvystä, sillä ne hyötyvät Naval Groupin, DGA: n ja Technic Atomin kokemuksesta sukellusveneiden suunnittelusta ja toteutuksesta ydinvoimalla, riippumatta siitä, ovatko ne Le Redoutable -luokan SSBN: t korvataan Triomphant -luokalla ja Rubis -luokan ANS: t korvataan Suffren -luokan SSN. Toisaalta Ranskan viranomaisten valitsema formaatti, 4 alusta, on muuten kyseenalainen. Koska jos se todellakin ottaa käyttöön tällä hetkellä käytössä olevan Triomphant -luokan SSBN -numeron, tämä muoto johtui 2000 -luvulla tapahtuneesta erityisestä turvallisuus- ja geostrategisesta tilanteesta, jolla ei ole enää paljon yhteistä nykyiseen tilanteeseen, ja vielä vähemmän sen kanssa, joka on olemassa vuonna 2035 ja sen jälkeen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Ydinaseet | Strategiset pommittajat

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit