Onko Välimeren teatteri taas voimien keskittymisvyöhyke?

Perinteisesti, kun ajatellaan stressaantuneita maantieteellisiä alueita, joissa on läsnä monia armeijoita, on yleistä viitata Lähi-itään ja Persianlahdelle tai viime aikoina Tyynenmeren länsipuolella, etenkin Kiinan meren ympärillä. Toisaalta Välimeren teatteri ja erityisesti itäisellä Välimerellä, joka oli toisen maailmansodan ja 60-luvun lopun välisenä aikana yksi sotilaallisesti aktiivisimmista alueista, on sittemmin luisunut yleiskäsityksenä kohti turvallisen alueen tila. , mahdollistaen merkittävän kaupallisen liikenteen.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana monet Välimeren raja-alueet ja muut, jotka pitävät sitä strategisesti arvokkaana alueena, ovat kuitenkin huomattavasti vahvistaneet merivoimien ilmakapasiteettiaan alueella, siihen pisteeseen asti, että siitä on tullut Välimeren alue. Suuri keskittyminen potentiaalisiin voimiin ja jännitteisiin tulevina vuosina. Kaasukenttien löytäminen ja kaasuputkien rakentaminen, joka yhdistää Euroopan Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan, ovat suurelta osin edesauttaneet tätä kehitystä, samoin kuin autoritaaristen ja / tai interventionaalisten hallitusten valta on noussut tavoitteenaan piirtää uudelleen geostrateginen kartta tämä teatteri.

Turkin laivasto

Turkin sotilaallinen toiminta on luonnollisesti tärkeä tekijä Välimeren teatterista. Presidentti Erdoganin johdolla Turkin laivasto on siten toteuttanut lukuisia operaatioita sekä Egeanmerellä että itäisellä Välimerellä ja Libyan rannikolla aiheuttaen toisinaan merkittäviä jännitteitä Kreikan laivaston, mutta myös Venäjän kanssa YK: n määräämän asevientikiellon soveltamisesta vastaavat Euroopan joukot Libyasta. Turkin laivasto on parhaillaan muuttumassa, kun ensimmäiset Aluksen alukset otetaan käyttöön MILGE-ohjelmaM, etenkin 4 korvetista Ada-luokka, ensimmäiset modernit kansallisesti valmistetut tämän tyyppiset alukset, jotka on tuottanut maan meriteollisuus.

Turkin laivasto on yksi Välimeren alueen suurimmista laivastoista
Ada-luokan korvetit ovat ensimmäisiä aluksia presidentti Erdoganin käynnistämästä kansallisesta MILGEM-ohjelmasta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Algeria | Sotilaalliset liitot | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit