Su-35, S-400 ... Saudi-Arabia painostaa Washingtonia

- Mainonta -

Yhdysvaltain presidentti 28. tammikuuta, muutama päivä valan vannomisen jälkeen Joe Biden ilmoitti keskeyttävänsä Yhdysvaltojen tuen sotilaalliselle interventiolle Jemenissä Saudi-Arabian ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien johtama koalitio. Samanaikaisesti keskeytettiin myös useat asesopimukset, erityisesti koskien Riadin ohjaamia pommeja ja Abu Dabin ostamia F35: n ja MQ9B Gardianin hankintoja. Vaikka presidentin päätöstä ympäröi diplomaattinen konteksti, selittäen, että uuden hallinnon on tutkittava nämä sopimukset, jotka jotkut allekirjoittivat tuskin tuntia ennen presidenttikautensa päättymistä Donald Trumpin toimesta, se merkitsi tiettyä epäluottamusta Washingtonin ja sen Lähi-idän liittolaisten välillä.

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien viranomaisten vastaus on toistaiseksi mitattu, eikä sillä pyritä herättämään tiettyjä eroja, etenkään Abu Dabin äskettäin hankkimien droneiden Pekingistä ja Pantsirin lentotorjuntajärjestelmien Moskovasta. Riadille sen sijaan ärsytys näyttää olevan ilmeistä. Venäläisen asevoimajätti Rostecin toimitusjohtajan Sergei Chemezovin mukaan Venäjän kanavalle Russia Today haastattelussa puhuneen yrityksen neuvotteluissa Saudi-Arabian viranomaisten kanssa S-400: n ilma- ja ohjusjärjestelmien, mutta myös Su-35: n raskaiden hävittäjien hankkimisesta, vaikka nämä neuvottelut olisivatkin huomaamattomia eikä mitään yksityiskohtaista ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Venäläisen S400-järjestelmän ohjustenheittimet Defense News | Saudi-Arabia | Hävittäjäkoneet
S-400-järjestelmä on yksi tärkeimmistä Venäjän viemistä järjestelmistä, joihin sovelletaan CAATSA-lainsäädännön pakotteita

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Saudi-Arabia | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit