Joe Biden tilaa Yhdysvaltain strategisen toimitustarkistuksen

Yhdysvaltain presidentti käski käynnistääkatsaus, jonka tarkoituksena on määrittää tarkasti amerikkalaisten strategisten teollisuudenalojen riippuvuuskohdat raaka-aineisiin tai komponentteihin ulkomailta ja erityisesti Kiinasta. Tämän lähestymistavan ilmoitettu tavoite on pystyä tarvittaessa toteuttamaan vaihtoehtoisia kansallisia hankintalähteitä, erityisesti harvinaisten maametallien mineraaleja ja muita kaivosteollisuudelle välttämättömiä mineraaleja. Puolustus, erityisesti ilmailu- ja akkualalla, mutta myös käytettävät puolijohteet 5G-tekniikalle, tekoälylle tai kvanttilaskennalle.

Tosiasia on, että Yhdysvalloilla, kuten eurooppalaisillakin, on nykyään vahva taloudellinen, teknologinen ja turvallisuusriippuvuus mahdollisesti haavoittuvista lähteistä tuotavista tekijöistä, kuten Taiwanista peräisin olevat puolijohteet, tai mahdollisesti vihamielisistä, kuten harvinaiset maametallit Kiinasta. Globaalistuneen talouden varjolla yritykset, joilla on strategista toimintaa, ovat sopineet toimittavansa itselleen komponentteja tai elementtejä, joita ei pidetä strategisina erillään, Yhdysvaltojen ulkopuolella tai eurooppalaisille eurooppalaisen ulkopuolella.

harvinaiset maametallit Puolustusuutiset | Puolustusteollisuuden alihankintaketju | YHDYSVALLAT
Kiina on edelleen maailman johtava harvinaisten maametallien viejä, sillä se purkaa 80% maailmassa tuotetuista harvinaisista maametalleista ja jalostaa niistä 90%.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Puolustusteollisuuden alihankintaketju | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit