Skyranger 30: n myötä Rheinmetall sijoittuu SHORAD-järjestelmiin Euroopassa

Palatessaan niin sanottujen korkean intensiteetin konfliktien uhkaan eli vastustamalla voimakkaasti varustettuja armeijoita, joilla on pääsy edistyneeseen tekniikkaan, monet eurooppalaiset armeijat kiinnostuivat jälleen lähietäisyydellä olevista ilmatorjuntajärjestelmistä tai SHORADista (lyhyen kantaman ilmapuolustus). englanninkielinen lyhenne, jotta voidaan suojella liikkuvia joukkoja ja arkaluontoisia paikkoja taistelulentokoneilta, helikoptereilta tai risteilyohjuksilta. Mutta Azerien joukkojen käyttämien droneiden ja vammojen ammusten keskeinen rooli Vuoristo-Karabahin sodan aikana vuonna 2020, korosti tämän tarpeen kiireellisyyttä, sellaisten aseiden edessä, joiden käyttöä ei enää ole varattu korkean teknologian armeijoille.

Sellaisena SHORAD-ratkaisut ovat nyt usein median ja valtuuskuntien huomion keskiössä aseistustapahtumissa, kuten tapahtui viime viikolla Arabiemiirikunnissa järjestetyssä IDEX 2021 -näyttelyssä. Tämän seurauksena monet valmistajat ovat aloittaneet kilpailun tarjotakseen SHORAD-ratkaisunsa ja houkutellakseen siten mahdollisesti uusia asiakkaita, vaikka poliittiset päätöksentekijät eivät näytä vielä olleen täysin integroineet näiden järjestelmien hankkimisen kiireellisyyttä. asevoimien nykyaikaistamissuunnitelmat, erityisesti Euroopassa.

Venäläinen Pantsir S1 -järjestelmä tarjoaa tiiviin ilma-, ohjus- ja drone-suojauksen herkille kohteille Puolustusuutiset | Saksa | CIWS ja SHORAD
Venäjällä valmistettu erittäin lyhyen kantaman Pantsir-ilma-alusten järjestelmä on nykyään yksi edistyneimmistä SHORAD-järjestelmistä, vaikka sillä olisi ollut vakavia ongelmia operatiivisessa käytössä joutuessaan kosketuksiin droonien kanssa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Saksa | CIWS ja SHORAD

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit