Yhdysvaltain armeija muuttaa radikaalisti oppiaan kohdatakseen Kiinan

”Kiinalaiset herrat, ammu ensin! ". Tällä lausunnolla, joka on muotoiltu Anterrochesin kreivin kuuluisasta kopiosta Fontenoy-taistelun aikana vuonna 1745, voimme tiivistää Yhdysvaltain armeijan esikunnan päällikkö, kenraali James McConville, esittämän uuden strategian, käsittelemään Tyynenmeren Kiinan joukkoja. Mutta missä Voltairen ilmoittama ranskalaisen upseerin tuomio oli vain bravouring, kun otetaan huomioon brittiläisten voimien ylivoimaisuus voitossa, amerikkalaiselle päällystölle on kyse uuden opin määrittelemisestä voimien käyttämiseksi säilyttämiseksi Yhdysvaltain armeijan työvälineet ja tulivoima Tyynellämerellä, myös hypoteettisen massiivisen ennaltaehkäisevän lakon jälkeen, jota PLA johti Yhdysvaltain joukkoihin ja heidän liittolaisiinsa.

On sanottava, että Pentagonin tietoisuus upeasta kiinalaisesta Maskirovasta, tämä viestintäoperaatio, jonka tarkoituksena on johtaa harhaanjohtava vastustaja täysin luotuun varmuuteen, jonka mukaan Peking pyrki sotilaalliseen tasapainoon Washingtonin kanssa vuonna 2049, aiheuttaa tänään havaittavaa kuumetta koko Yhdysvaltojen puolustusyhteisössä ja heidän liittolaisissaan. Amerikkalaiset strategit ovat nyt ymmärtäneet, että kahden maan erottaminen teollisuuden puolustuskyvyn välillä, joka kasvaa jatkuvasti, kasvavaan teknologiseen aukkoon, joka erottaa molemmat asevoimat, jotka katoavat edelleen. Taiwanin elpyminen on nyt osoittautumassa ongelmaksi keskipitkällä, jopa lyhyellä aikavälillä, ilman että Washington pystyy vastaamaan poliittisesti, taloudellisesti ja jopa sotilaallisesti tarvittavassa ajassa. Kuten olimme jo osoittaneet, Peking on todella saavuttanut strategisen yllätyksen länsimaissa viime vuosina.

kiinalainen lentoyhtiö e28098liaoning saattajien kanssa Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Sotilaallinen toimitusketju
Kiina on hankkinut muutamassa vuodessa avomeren laivaston, joka pystyy kilpailemaan Tyynenmeren tehokkaimpien laivastojen kanssa. Vuonna 2030 se on tämän teatterin tehokkain merivoima Yhdysvaltain laivaston edessä.

Vaikka Yhdysvaltojen armeijoiden palautuminen teknisen hegemoniaan vie aikaa, kun ohjelmat kertyvät nopeammin kuin budjetit kasvavat ja teknologisia ratkaisuja syntyy, ei ole kysymys Pekingin sallimisesta saada sotilaallinen etu Yhdysvaltoihin tulevina vuosina. Tätä varten kenraali James McConville ei aio luottaa uusiin panssaroituihin ajoneuvoihin tai uusiin ohjuksiin, vaan uuteen oppiin, joka perustuu Yhdysvaltain armeijan vahvuuksiin, nimittäin sen monialueinen sitoutumiskyky ja sen tietokeskeinen rakenne, jotta voidaan suunnitella samanaikaisesti pienempiä, liikkuvampia ja itsenäisempiä taisteluyksiköitä määrittelemällä uudelleen sitoutumisen dynamiikka.

Tärkein uhka, joka tällä hetkellä vaikuttaa Yhdysvaltojen joukkoihin, jotka on sijoitettu Tyynenmeren puolustuslinjaan, joka ulottuu Filippiineiltä Japaniin, on kukaan muu kuin pelkkä armeija ensimmäisistä tavanomaisista iskuista, jotka Kansan vapautusarmeijalla on tänään. keskipitkän kantaman ballistiset ohjukset, risteilyohjukset, pommikoneet ja pian hyperääniset ohjukset. Konkreettisesti kaikki Yhdysvaltain ja sen liittolaisten tukikohdat, jotka sijaitsevat 3000 km: n kehällä Kiinan ympärillä, ovat mahdollisesti Kiinan ennaltaehkäisevän iskun kohteena ennen Taiwanin sotilaallista väliintuloa. Äly- ja lokalisointivälineiden, kuten satelliittien, droonien ja elektronisten tiedustelulentokoneiden, sekä droonien ja merivoimien alusten, lisääntyminen antaa Pekingille mahdollisuuden kohdistaa tarkasti kaikki merkittävät yksiköt sekä kaikki keskukset, komento-, viestintä- ja logistiikkasolmut. Toisin sanoen, kaikki Yhdysvaltojen viimeisten 30 vuoden aikana toteuttama, vaikuttavaan tulivoimaan ja logistiikkaan perustuva oppi on nyt merkittävä heikkous Yhdysvaltain joukoille PLA: n edessä.

Yhdysvaltain armeijan Abrams Tyynenmeren puolustusuutiset | Sotilasliitot | Sotilaallinen toimitusketju
Voiman keskittäminen on nyt ensisijainen kohde kiinalaisten ensimmäisen iskun valmiuksille, ja siksi siitä on luovuttava pienempien, liikkuvien ja autonomisten yksiköiden hyväksi.

Vastauksena kenraali McConville haluaa luottaa erittäin liikkuviin yksiköihin, jotka pystyvät tarvittaessa suojaamaan itseään sekä kehittymään vastustajan järjestelmän ytimessä. Näin esitettynä ei olisi muuta kuin toivoa muuttaa Yhdysvaltain armeija jättiläisarmeijaksi soveltamalla erikoisjoukkojen menetelmiä. Ja enemmän tai vähemmän kyse on siitä, että ero on valmis siihen, että siellä missä erikoisjoukot toimivat suurimman osan ajasta eristetysti ja rajallisten ja selkeästi asetettujen tavoitteiden kanssa, Yhdysvaltain armeijan uusi oppi haluaa tuoda joukkonsa toimia yhdessä ja koordinoidusti kaikella tuella, johon he ovat tottuneet, dynaamisesti liian liikkuvana ja liian nopeasti vastustajan, tässä tapauksessa Kiinan, voidakseen käyttää tulivoimaansa tai numeerista paremmuuttaan . Se luottaa erityisesti Yhdysvaltain armeijan tehokkaaseen etenemiseen taisteluviestinnässä, erityisesti satelliittiviestintä ja älykkyys.

Tämä oppi näyttää lisäksi olevan pakotettu yhä enemmän länteen siitä lähtien Myös Yhdysvaltain merijalkaväki esitti muutama kuukausi sitten samanlaisen opinnimenomaan vastaamaan Kiinan uhkaan menemällä niin pitkälle, että tämän saavuttamiseksi luovutaan suuresta osasta raskaita resursseja ja erityisesti Abrams-tankkeja. Britannian armeijan uusi oppi, esitettiin myös muutama kuukausi sitten, ja vahvistanut strategisen katsauksen julkaiseminen viime päivinä, perustuu myös samoihin paradigmoihin, nimittäin hyvin liikkuviin ja itsenäisiin yksiköihin, mutta pystyy toimimaan hyvin tarkalla tavalla saadakseen edun sitoutumisen dynamiikassa. Ranskan armeija toteuttaa GTIA: n ja S-GTIA: n (Inter-Armed Tactical Sub-Group), rykmentin / pataljoonan tai yrityksen tason yksiköt, joilla on myös suuri liikkuvuus ja edistynyt autonomia. Häikäisevä ja tehokas ranskalainen sotatoimi Serval-operaation aikana vuonna 2013 liittyy sinänsä suurelta osin tähän GTIA-oppiin, ja SCORPION-ohjelma suunniteltiin saman taktisen lähestymistavan ympärille.

ob 35b4f4 toukokuu 2013 serval op ceuze sgtia jaune 4 cie Uutiset Puolustus | Sotilasliitot | Sotilaallinen toimitusketju
Ranskan armeijoiden operaatio Serval Malissa vuonna 2013 korosti kiinnostusta GTIA: n rakenteeseen, sen rykmentin ympärille rakennettuihin itsenäisiin yhdistettyihin aseyksiköihin, ja sillä oli kaikki taistelupartikkelissa olevat tukikyvyt.

Silti yhteistyöhön osallistuminen sekä itsenäiset ja liikkuvat aseidenväliset yksiköt eivät ole länsimaisten armeijoiden etuoikeus. APL on myös perustanut GTIA: han verrattavan yhteistyöjärjestön, yhdistetyt pataljoonat, ja kokenut edut viime harjoituksessa. Lisäksi sekä Venäjä että Kiina ovat nyt ottamassa käyttöön taistelu- ja tietojärjestelmiä edistyneiden yhteistyötaktiikkojen käyttämiseksi. Mikään ei siis takaa, että Yhdysvaltojen armeijan yksinkertainen oppimuutos varmistaa todennäköisesti riittävän taktisen ja strategisen edun PLA: n kohtaamiseksi. Se on toisaalta lyhytaikainen vastaus voimien hajaantumisen optimoimiseksi ja siten ennalta ehkäisevän lakon uhan osittaiseksi torjumiseksi ja siten riittävän operatiivisen kapasiteetin ylläpitämiseksi toimimaan tukikohtana logistiikkavirta, joka tarvitaan korkean intensiteetin sitoutumiseen.

Oli se sitten, tämä uusi ilmoitus osoittaa, jos sitä vielä tarvitaan, missä määrin Yhdysvaltain armeijat pitävät Kiinaa nyt tärkeimpänä ja todennäköisimpänä vastustajana, ja tämä tapahtuu paljon lyhyemmässä ajassa kuin kaksi tähän mennessä suunniteltuja. Olipa kyse amerikkalaisten ja liittoutuneiden joukkojen tavanomaisen pelottelukyvyn lisäämisestä alueella, kuten kenraali Mc Masters suositteli, tai mahdollisen kiinalaisen hyökkäyksen suojarakennuksen parantamisesta Tyynenmeren etulinjassa, kaikki Pentagonin silmät näyttävät nyt näyttävän olla tässä teatterissa ja etenkin Taiwanissa, jota kehotettiin näyttämään ratkaiseva rooli tässä hypoteettisessa tulevassa konfliktissa, jonka amerikkalaiset päällystön virkamiehet pitivät yhä todennäköisempänä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit