Voiko puolustuksesta tulla vuoden 2022 vaalikysymys?

Tänä viikonloppuna Hauts de France -alueen presidentti, republikaanien puolueen tenori Xavier Bertrand ilmoitti ehdokkaastaan ​​Ranskan presidentinvaaleihin vuonna 2022. Tätä varten hän hahmotteli ohjelmaa, joka ulottui epävarmuudesta sosiaaliseen suojeluun. Toisaalta puolustuskysymyksiä ei mainittu, vaikka kansainvälinen tilanne heikkenee edelleen, ja aihe vaikuttaa siten yhä enemmän ranskalaisten arkeen tulevina vuosina. Valitettavasti Xavier Bertrand ei ole ainoa, joka ei pidä puolustusta tärkeänä vaalikysymyksenä. Todellisuudessa valtaosa poliittisista johtajista, kuten Ranskassa, kuten melkein koko Euroopassa, uskoo, että puolustuskysymyksillä on sama rooli kuin taitoluistelukilpailuissa määrätyillä luvuilla: se on välttämätön, mutta se ei määrää voittoa eikä poliittinen voimatasapaino. Tämä selittää, että ...

Puolustusasiat kiinnostavat kuitenkin nyt paljon enemmän ranskalaisia ​​ja eurooppalaisia ​​kuin poliittiset johtajat, mutta myös puolustustoimijat itse eivät halua myöntää sitä. Tämä käy joka tapauksessa ilmi analyysistä Meta-Defence-yleisön kasvusta sivuston käynnistämisen jälkeen lähes 2 vuotta sitten, ja kunkin julkaisun tuottamasta aktiivisuudesta sosiaalisissa verkostoissa, etenkin Facebookissa ja LinkedInissä. Itse asiassa nykyiset luvut osoittavat päinvastoin, että puolustus edustaa yhdistävää aihetta ei vähäiselle osalle kansallista ja jopa eurooppalaista äänestäjää. Onko tässä tapauksessa mahdollista muuntaa tämä jäsenyys poliittisen mielenkiinnon kohteeksi seuraavien Ranskan presidentinvaalien yhteydessä vuonna 2022, jotta ehdokkaat saisivat ylittää ohjelmiensa periaatteelliset julistukset? ja olla tehokkaasti kunnianhimoinen ja vapaaehtoinen, jopa innovatiivinen tällä kriittisellä alueella sekä ranskalaisten turvallisuuden että maan talouden ja julkisen talouden kannalta?

poliittinen keskustelu Analysoi puolustusta | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustuslaitoksen viestintä
Puolustusasioista ei juuri keskusteltu edellisessä keskustelussa presidentinvaalien toisella kierroksella, mikä osoittaa, missä määrin poliitikot, toimittajien tavoin, eivät pidä tätä aihetta ratkaisevana poliittisessa vastakkainasettelussa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustuslaitoksen viestintä

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit