Yhdysvaltain laivasto epäilee uuden luokan lentotukialusten kiinnostusta

Yhdysvaltain laivasto on jo useiden vuosien ajan pyrkinyt määrittelemään strategisen suunnitelman laivastonsa nykyaikaistamiseksi ja ylläpitääkseen Kiinan laivasto täydellisessä muutoksessa. On ehdotettu lukuisia tapoja vastata erittäin tärkeisiin tarpeisiin rajoitetussa budjettikohdassa, mukaan lukien Ford-luokan superlentokoneiden osan korvaaminen, jonka on korvattava tällä hetkellä käytössä olevat yhtä vaikuttavat Nimitzesit, kevyemmillä lentotukialuksilla, joilla on tavanomainen käyttövoima, jonka tarkoituksena oli puuttua asioihin, joissa Fordin voimaa ei tarvittu. Tämä lähestymistapa integroitiin myös lyhytaikaisen laivaston 2045 suunnitelma, jonka puolustusministeri Mark Esper esitti muutama päivä ennen Donald Trumpin tappiota presidentinvaaleissa, joihin sisältyi muun muassa Korvaa 4 Ford-luokan lentotukialusta niin monella kevyemmällä lentotukialuksellaja ennen kaikkea halvempaa.

Suunnitelma ei kuitenkaan selviytynyt Washingtonin hallinnon muutoksesta, ja tänään Yhdysvaltain laivaston on esitettävä uusi suunnitelma vastaamaan Kiinan haasteeseen ja erityisesti helpottamaan merkittävän määrän alusten ilmoitettua vetäytymistä alueella. tulevina vuosina, kuten Los Angeles-luokan hyökkäyssukellusveneet, Ticonderoga-risteilijät tai varhaiset Arleigh Burke -tuhoajat. Samalla presidentti Biden on jo ilmoittanut, että Yhdysvaltojen puolustusbudjetin ei odoteta kasvavan merkittävästi tulevina vuosina tai edes kompensoivan inflaatiota. Näissä olosuhteissa kevyiden lentotukialusten periaate voisi olla vaihtoehtona Yhdysvaltain laivastolle. Mutta Yhdysvaltain laivaston ilmansodankäyntiosastoa komentavan kontradmiralin Gregory Harrisin mukaan tämä valinta olisi kaukana niin merkityksellisestä kuin miltä se näyttää.

PAS Gerald ford News Defense | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Ford-luokan lentotukialukset on suunniteltu kestämään korkean tai erittäin voimakkaan sitoutumisen rajoitteet ajan mittaan yli 150 ilmaliikenteellä päivässä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit