Ranskan ja Saksan puolustusalan teollisuusyhteistyö kiteyttää mielipiteitä Ranskassa

Viime viikkoina Ranskan ja Saksan puolustusteollisuuden yhteistyöohjelmat, kuten FCAS: n uuden sukupolven taistelulentokoneohjelma ja MGCS: n taistelusäiliöohjelma, ovat kohdannut monia vaikeuksia. päin tiettyä lankeamatta ja liiallisia vaatimuksia Saksalta, Ranskan puolustusteollisuus, mutta myös merkittävä osa kansallisesta julkisesta mielipiteestä, joka esiintyi vihamielisyydessä asennoituna puolustusteollisuuden suojelemiseksi ja joskus vastustamaan itse eurooppalaisen yhteistyön periaatetta. Tämä keskustelu, joka käytiin pääasiassa sosiaalisissa verkostoissa ja tietyssä valiokunnassa, on nyt ylittänyt uuden kynnyksen paljastamalla itsensä suoraan kansallisessa lehdistössä molempien leirien terävien foorumien kautta.

Näiden yhteistyöohjelmien äänekkäimmät vastustajat ovat kaksi ryhmää, MARS-ryhmään ja Vauban-ryhmä, joka esiteltiin La Défensen sekä teollisen ja siviilimaailman asiantuntija- ja persoonallisuusryhminä, työskentelevät yhdessä La Défense nationalen tulevaisuudesta käytävän keskustelun edistämiseksi. Nämä ryhmät puolustavat olennaisesti samanlaisia ​​kantoja, jotka perustuvat tarpeeseen ylläpitää vahvaa ja itsenäistä kansallista puolustusteollisuutta ja siihen, että yhteistyö Saksan kanssa puolustusalalla on haitallista, sekä poliittiset erot, teollinen että jopa operatiivinen kahden maan välillä eroavat toisistaan .

FCAS Infograph 2019 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Nykyisessä muodossaan FCAS-ohjelman on synnyttävä taistelulentokone, jossa on yhdistettävä ranskalaiset (monipuolisuus, aluksella, ydinvoima) ja saksalaiset (ilmavoimat, raskaat hävittäjät) tarpeet.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit