Iso-Britannia tilaa lisää F35B-malleja tulevina vuosina

Ennen uuden integroidun strategisen katsauksen julkaisemista levisi monia huhuja Johnsonin hallituksen johtamista välimiesmenettelyistä Britannian armeijoiden muodon uudelleenmäärittelemiseksi. Heidän joukossaan oli hypoteesi F35-lentokoneiden tilausten merkittävästä laskusta, joista Iso-Britannia oli sitoutunut tilaamaan 138 kappaletta. Kauan, se oli jopa kysymys rajoittaa tämän laitteen kalustomuotoa välttämätön kahden uuden Queen Elizabeth -luokan lentotukialuksen käytössä, sillä vain 48 lentokonetta, jo tilattujen ja toimitettavien lentokoneiden lukumäärä.

Integroidun strategisen katsauksen julkaiseminen, muutama päivä sitten, ei kuitenkaan poistanut epäilystä tästä kysymyksestä. Tämä todellakin antoi kunnian paikkansa Tempest-ohjelmalle, joka on brittiläisten julkisten investointien pääasiallinen kohde peräti 2 miljardilla punnalla vuodessa, mutta mitään lukua tai edes akselia ei paljastettu niiden F35-koneiden lukumäärästä, joista Royal saisi. Ilmavoimien tulevina vuosina, vaikka laivasto Typhoon näkee itsensä leikkaavan 24 koneella, ensimmäiset noin kaksikymmentä vuotta sitten toimitetut lentokoneet, joiden suunnittelu ei mahdollista riittävää kehitystä. Ja puolustushankinnoista vastaavan ministerin Jeremy Quinin julistukset House of Lordsille, vaikka ne avaavatkin näkökulmia, eivät tarjoa paljon yksityiskohtaisempaa tietoa. Itse asiassa jälkimmäisen mukaan Iso-Britannia todella ostaa uusia F35B-malleja, Lockheedin lentokoneiden lyhyt lentoonlähtö- ja laskeutumisversio täydentääkseen 48 tällä hetkellä toimitettavaa lentokonetta. Ja tarkentamaan, että tämä uusi järjestys tapahtuu vuoteen 2025 mennessä. Mutta kysymykseen tilattujen lentokoneiden lukumäärästä ja lopullisesta laivastomuodosta Yhdistyneen kuningaskunnan ministeri ei yksinkertaisesti vastannut Ison-Britannian parlamentin jäsenille.

US Marines Corps F35B lähdössä LHD Defense News | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
F35B on nykyään ainoa pystysuoralla tai lyhyellä lentoonlähdöllä ja laskulla varustettu kiinteäsiipinen lentokone, jota voidaan käyttää Kuninkaallisen laivaston lentotukialuksilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit