Ruotsille Nato ei ole ainoa ratkaisu Euroopan puolustamiseen

Suomen tavoin Ruotsi on ollut tiukasti neutraalissa asennossaan toisen maailmansodan lopusta lähtien. Huolimatta voimien, ensin Neuvostoliiton, sitten Venäjän, läheisyydestä ja monista jännitteistä, jotka ovat merkinneet sen historiaa viime vuosikymmenien aikana, Tukholma on aina yrittänyt säilyttää kannan, joka on varmasti eurooppalainen, mutta avoin sen suhteen. säilyttäen merkittävän puolustuskyvyn vain 10 miljoonan sielun maalla. Joillekin ruotsalaisille poliittisille johtajille on kuitenkin suuri houkutus päästä lähemmäksi Naton ja miksi et liittyä allianssiin, liittyä eurooppalaisten naapureiden ja kumppaneiden, erityisesti Tanskan ja Norjan, kanssa.

Mutta Ruotsin nykyinen hallitus ei suosi tätä ratkaisua, kuten Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist selvitti, digitaalisen lehdistötilaisuuden aikana 7. huhtikuuta. Hänen mukaansa Nato ei ole ainoa ratkaisu Euroopan puolustamiseen, ja Tukholma aikoo moninkertaistaa kahden- tai monenväliset siteet sekä Euroopan tasolla että sen ulkopuolella vahvistaakseen puolustuksellisen asenteensa yhtenäisyyttä. Ennen kaikkea Ruotsin hallitus on saanut parlamentiltaan vihreän valon kasvattaa puolustusmenojaan 40 prosenttia vuosina 2021--2025ja saavuttaa tähän mennessä 10 miljardia euroa eli noin 2 prosenttia sen BKT: sta.

Gripen snow Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Tykistö
Sata Gripen C / D: tä, jotka tänään puolustavat Ruotsin taivasta, vahvistaa pian 70 Gripen E: n, ruotsalaisen kevyiden hävittäjien lopullisen version, saapuminen, joka lainaa monia ominaisuuksia kuuluisalta viidenneltä taistelulentokoneelta.

Ruotsin armeijat kasvavat siten 60.000 22.500 miehestä, mukaan lukien 35.000 100.000 aktiivisessa palveluksessa ja 2030 1 reserviläisestä, 4 18 mieheksi vuoteen 45 mennessä, ts. 210.000% väestöstä ja 60.000%: sta 68–0,5-vuotiaista ikäryhmistä. yksi Euroopan tiheimmistä armeijoista. Muistakaamme, että esimerkiksi Ranskan armeijat muodostavat vain 2 XNUMX miestä ja XNUMX XNUMX miehen operatiivisen varannon XNUMX miljoonalle ranskalaiselle, eli tiheys XNUMX%, kaksi kertaa pienempi kuin sen skandinaavisen kumppanin. Lisäksi maa ylläpitää poikkeuksellista puolustusteollista toimintaa, jälleen suhteessa maan kokoon. Siten Ruotsin ilmavoimat, Flygvapnet, saavat pian ensimmäinen 70 JAS 39 Gripen E -tilauksesta, uusi versio ruotsalaisesta yksimoottorisesta taistelijasta. Ne kehittyvät noin 74 tällä hetkellä käytössä olevan JAS39 Gripen C: n ja 24 Gripen D: n rinnalla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Sotilaalliset liittoumat | Puolustusanalyysi | Tykistö

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit