Sähköinen sodankäynti-kyber-lähentyminen Yhdysvaltain uuden laivaston E / A18G-kasvatuspalkkien sydämessä

Yhdysvaltain laivaston E / A 18G Growler, joka on ainoat modernit hävittäjät, jotka on varustettu länsimaiden arsenaalin aktiiviseen häiritsemiseen, varustetun seuraavan sukupolven häirintäpalkkien ominaisuudet ovat vertaansa vailla jo nyt erittäin voimakkaisiin ALQ-99-laitteisiin, jotka varustavat laitteen tänään. Parannettujen häirintäominaisuuksien lisäksi nämä palkit varustetaan myös verkkosodankäynnin toiminnoilla elektronisen sodankäynnin ja verkko-sodankäynnin lähentymisen mukaan, jonka oletetaan vallitsevan tällä alueella. Se on joka tapauksessa sellaisena kuin sitä luki Yhdysvaltojen merivoimien Atlantin merivoimien komentaja kontramiraali John Meier, Visio-konferenssin aikana entisten ohjaamomiehistön, Old Crowsin, kanssa 13. huhtikuuta.

Amerikkalaisen upseerin mukaan linja, joka erottaa tutkien, kuuntelujärjestelmien ja tietoliikenteen radiotaajuisten häirintätekniikoiden parissa työskentelevän sähköisen sodankäynnin, ja perinteisesti kaapeliverkkoja käyttävän kybersodankäynnin linja pyrkii irrottamaan itsensä, kun taas vastustajien verkot , erityisesti Kiinassa ja Venäjällä, ovat useimmiten erittäin hyvin suojattuja tehokkailla palomuureilla, tai ne on yksinkertaisesti irrotettu Internet-verkosta, mikä estää ulkopuolelta tulevan tunkeutumisen. Radiokantoaaltojen käytöstä haitallisten koodielementtien lähettämiseen näissä järjestelmissä tulee siis yksi tärkeimmistä ratkaisuista, kun taas signaalinkäsittely, olipa kyseessä sitten viestintäjärjestelmä, salakuuntelu tai tutka, on nyt usein digitaalista ja siksi mahdollisesti alttiina tämän tyyppisille hyökkäyksille.

EA18G Growler Us Navy Defense Uutiset | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Puolustusviestintä ja verkot
Uudet tukospalat, jotka korvaavat ALQ-99: t Yhdysvaltain laivaston EA18G Growlersilla, ovat kolmentyyppisiä käytetystä taajuusalueesta riippuen: matala, keskitaso ja korkea taajuus. Ensimmäinen keskitaajuuksille erikoistunut Pod siirtyy palveluun vuonna 2022.

Tällaisessa lähestymistavassa häirintäjärjestelmien käyttö osoittautuu tärkeimmäksi, jolloin niiden sähkömagneettinen voima syrjäyttää alkuperäisen signaalin, mukaan lukien haittaohjelmat, joita käytetään kohdistettujen laitteiden pettämiseen, vahingoittamiseen tai tuhoamiseen, tai jopa enemmän, jos se tapahtuu. nämä jakavat digitaalisen verkon. Näin ollen näin varusteltu Growler pystyi paitsi neutraloimaan vastustajan tutkat ja havaitsemisjärjestelmät pommittamalla niitä elektronisilla signaaleilla, myös vihkimällä itsensä järjestelmiin ja siten lisäämään operaation kestoa tai jopa tehokkuutta. laite on vetäytynyt ja elektroninen pommitus on valmis, mikä kasvattaa dramaattisesti Growlerin haittapotentiaalia ajan ja tilan kanssa yhdessä tehtävässä.

Tosiasia on, että häiritsevät palkot eivät ole ainoita vektoreita, jotka todennäköisesti johtavat kyberhyökkäyksiä radiotaajuuksille. Armeijan käyttämät älypuhelimet, tietokoneet ja muut tabletit ovat olleet useiden vuosien ajan hakkerien kohteena implantoimaan haittaohjelmia, jotka todennäköisesti yrittävät levitä radiotaajuudella ympäröiviin järjestelmiin. Mitä enemmän laskentatehoa ja siirtotehoa kantoaallolla on, sitä suuremmat häiriökapasiteetit ovat. Yhdistetyt esineet ja laajemmin esineiden Internet ovat myös vakavia vektoreita tämän tyyppisen hyökkäyksen toteuttamiseksi. Siksi IDF kielsi äskettäin kytkettyjen autojen tukikohdat, mikä voi aiheuttaa potentiaalisen uhan siellä käytetyille tunnistus- ja viestintäjärjestelmille.

Kytketty auto Uutiset Puolustus | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Puolustusviestintä ja verkot
Israelin armeija IDF kieltää tukikohtiensa pääsyn kytkettyihin ajoneuvoihin, jotka ovat mahdollinen uhka CybeRF-spektrille.

Radioaaltojen "cyber-militarisointi" on itse asiassa nopeasti enemmän kuin merkittävä uhka kaikille vanhoille järjestelmille, jotka on suunniteltu analysoimaan digitaalisesti signaaleja, ja puuttuu tarvittavat kyber-suojaukset tämän tyyppisiä hyökkäyksiä vastaan. Näitä on kuitenkin hyvin paljon sekä maa-aseiden alalla, kuten esimerkiksi monet maa-ilma-järjestelmät, mutta myös RF-ilmaisimilla varustetut panssaroidut ajoneuvot ja merivoimien aseistukset, ajattelemme luonnollisesti kaikkia taisteluverhoiltuja aluksia sähkömagneettisilla antureilla tai kyseisellä lentokoneella, jotka ovat samassa tilanteessa. Lisäksi ei ole velvollisuutta rajoittaa tätä kyberuhkaa pelkästään radioaalloille: optroniset järjestelmät, joissa on digitaalinen kuva-analyysi, ovat myös mahdollisesti herkkiä operaattorin tämän tyyppisille kyberhyökkäyksille. Tasaisella äänellä voidaan torjua passiivisia luotaimia sukellusveneistä ja taistelualuksista.

Sellaisena tämä on eräiden alan asiantuntijoiden tärkeimpiä varaumia, jotka koskevat taistelukentän digitalisointiin ja verkottamiseen tähtäävää valtavaa sysäystä ja siten moninkertaistavat globaalin järjestelmän haavoittuvuuspisteet, jotka voivat jonain päivänä joutua haittaohjelmien uhriksi. neutraloimalla sen ja sen myötä suuri osa asevoimien operatiivisista valmiuksista, jotka on koulutettu kehittymään tässä digitaalisessa kuplassa. On mielenkiintoista pitää mielessä esimerkiksi se, että brittiläinen Chatham House -työryhmä oli vuonna 2019 toimittanut raportin, jonka mukaan länsimaiden olisi pidettävä sitä ulkomaiset haittaohjelmat vaarantivat sen koko sotilasatelliittilaivastonKiinasta, Venäjältä, Pohjois-Koreasta tai Iranista. Viimeaikainen esimerkki Fireeye- ja Solarwinds-ohjelmistojen kompromissi osoittaa myös tämän tyyppisen hyökkäyksen mahdollisen varkauden, jonka vastustaja todennäköisesti aktivoi sopivimmalla hetkellä ja kohteelle kriittisimmän.

Tornado ECR News Defense | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Puolustusviestintä ja verkot
Euroopassa ainoat hyökkäävään sähköiseen sodankäyntiin erikoistuneet lentokoneet ovat Luftwaffen Tornado ECR -laitteet, jotka on tarkoitus korvata lähivuosina 15 Boeingilta hankittavalla EA 18G Growlerilla.

Sähköisen sodankäynnin ja sähköisen sodankäynnin ja verkkoverkkojen lähentyminen näyttää siis olevan kriittinen kysymys asevoimille tulevina vuosina. Valitettavasti Euroopassa tämä kyky on pitkään unohdettu, vain Luftwaffella on koko mantereella elektroniseen sodankäyntiin omistettuja laitteita, tässä tapauksessa Tornado ECR, jonka suorituskyky heijastaa laitteiden ikää. Sähköinen sodankäynti on yksi FCAS-ohjelman pilareista, mutta tämän ominaisuuden ei odoteta olevan käytössä vasta vuonna 2040. Eurooppalaiset maavoimat eivät ole paljon paremmin tällä alueella, ja vain tietyt fregatit, kuten Naval Groupin suorat ulkomaiset investoinnit, on todella suunniteltu käsittelemään tämäntyyppisiä uhkia. käyttää näitä tekniikoita hyökkäävässä muodossa. Tosiasia on, että yleisesti ottaen Eurooppa pysyy vakavasti voimattomana tämän uhan edessä seuraavien 20 vuoden ajan, kun taas nykyiset jännitteet näyttävät olevan uhkaavin lyhyen tai keskipitkän aikavälin tulevaisuus.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit