Alsace Air Defense FREMM liittyy Ranskan laivastoon

Sen sanominen odotettiin olevan vähättelyä. Perjantai 16. huhtikuuta, klo Naval Group toimitti Alsacen ilmapuolustuksen fregatin Ranskan laivastolle. Tulevina kuukausina se korvaa vuonna 70 käytöstä poistetun ilma-aluksen fregatin T2019 Cassard, jättäen Ranskan laivastolle vain 3 fregattia, jotka on tarkoitettu suurten yksiköiden, kuten lentotukialuksen Charles de Gaullen, saattajatehtäviin. . tai Mistral-luokan rynnäkköhelikopterikuljettajat. Toinen FREMM DA-fregatti rakennetaan Naval Groupin telakoille Lorientiin, Lorraine, ja se toimitetaan ensi vuonna Ranskan laivastolle korvaamaan T70 Jean Bart-fregatti, joka voisi liittyä Kreikan laivastoon.

Alsace on yhdeksäs FREMM-fregatti, jonka Naval Group on rakentanut 6 Akvitania-luokan sukellusveneiden vastaista FREMM-moottoria toimitettiin kansalliselle laivastolle ja kaksi alusta Marokon ja Egyptin laivastolle. Sisaralusten tapaan Alsace on 142 metriä pitkä tonnimäärällä 6000 tonnia lastattuna. Ulkomuodoltaan hyvin samanlainen kuin Akvitania-luokan FREMM, se on kuitenkin erittäin ilmatorjuntaan erikoistunut alus, jolla on samat sukellusveneiden vastaiset sotaominaisuudet kuin isoilla sisarillaan. Tämän tehtävän täyttämiseksi Alsace vaihtoi kaksi pystysuoraa laukaisujärjestelmää Sylver 2, jotka oli tarkoitettu 70 MdCN -risteilyohjuksille, ja 16 Sylver 2 -moottoria kahden jo olemassa olevan lisäksi 50 ilmatorjuntaohjuksen toteuttamiseksi: Aster 32 tai Aster 30.

Aster 15 -ohjuksen laukaisu Ranskan laivaston FREMM Bretagne Defense News | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Aster 15/30 -ohjus on yksi tehokkaimmista pinta-ilma-ohjuksista, jotka ovat tällä hetkellä käytössä. Aster 100: n yli 30 km: n kantaman lisäksi ohjus on ohjattava ja tarkka, mutta pystyy vastaamaan kyllästyshyökkäyksiin.

Naval Group ja Thales ovat muokkaaneet Heraklesin päätutkaa optimoimaan kapasiteettinsa lisäämällä sen tehoa ja lähettimen moduuleja. antennitutka. Lisäksi fregatin masto on uudistettu ja hienostunut, jotta voidaan vähentää sen häiritseviä vaikutuksia tutka-aaltoihin tarjoamalla Alsaceen laajennettu 360 °: n ilmaisukyky ilman varjoa. Operaatiokeskusta, kuten SETIS-taistelujärjestelmää, on muutettu vastaamaan näihin muutoksiin. Itse asiassa Alsace pystyy sijoittamaan yli 100 km: n säteellä olevan lentokuplaan perustuen erittäin tehokkaaseen Aster 30 -ohjusteen, joka on jo käytössä Horizonin ilma-aluksen fregateissa, ilmatorjuntahävittäjissä. - Brittiläinen ilma-aluksen tyyppi 45 tai sen jälkeen Ranskan laivaston FREMM Bretagne ja Normandia. Jos Elsassilla ei ole enää kykyä iskeä Akvitania-luokan FREMM-joukkoja kohti maata, se on kuitenkin edelleen erittäin kykenevä laivan vastaisen sodankäynnin, 8 MM40 Exocet -ohjusten kanssa ja sodankäynnin alalla. jolla on samat ominaisuudet kuin Akvitania, Kingklip-rungon kaikuluotaimen, muuttuvan syvyyden Captas-4-luotain, Mu90-torpedot ja ASM-helikopteri. Tällä tavalla aseistettu fregatti Alsace pystyy täyttämään monenlaisia ​​tehtäviä, mikä antaa Ranskan laivaston miehistöille ennakkoon puolustus- ja interventiofregaatit tai suorat suorat sijoitukset, joiden on aloitettava palvelu vuodesta 2024.

Ilmapuolustus FREMM Aslace -infografiikka Puolustusuutiset | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Naval Groupin infografiikka, joka esittelee Alsacen tärkeimmät erityispiirteet

Tosiasia on, että jos kahdella Forbin-luokan Horizon-ilmapuolustuksen fregatilla, 6 Aquitaine-luokan FREMM: llä, Alsace-luokan 2 FREMM DA: lla ja amiraali Ronarc'h -luokan viidellä suoralla suoralla sijoituksella Ranskan laivastolla on 5 15. luokan fregatit. moderni ja kykenevä sijoitus, kuten La Défensestä vuonna 1 annetussa valkoisessa kirjassa vaaditaan, tämä muoto on liian rajoitettu tarpeiden ja uhkien vuoksi, jo merivoimien hyväksynnällä. Virallisesti Ranskan laivasto arvioi tarvitsevansa vähintään 3 ylimääräistä 1. asteen fregattia tämän hetkisen operatiivisen paineen täyttämiseksi. Mutta kun otetaan huomioon Välimerellä, Euroopassa, Lähi-idässä ja Indo-Tyynenmeren teatterissa vallitsevat jännitteet, tulevina vuosina todennäköisesti vaaditaan yli 20 fregatin muoto, jossa vähintään 6 alusta on erikoistunut - ilma-aluksen puolustaminen.

Floreal fregatti News Defense | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Floreal-luokan valvontabregaatit suunniteltiin aikaan, jolloin merivoimien riski oli pieni ja kun "Ranskan lippu" oli ranskalaisten alusten tehokkain ase. Nykyään nämä alukset eivät ole riittävästi aseistettuja ja monipuolisia vastaamaan merentakaisten alueiden suojelutarpeisiin.

2. asteen fregattien ongelma on edelleen, kun se tulee siihen, ja se on täysin aiheutunut Ranskan laivastolle, jolla on pian 11 tämän tyyppistä alusta, La Fayette -luokan 5 Furtive Light Fregatea ja 6 Surveillance -luokan fregattia. Floréal on erikoistunut ulkomaisiin tehtäviin. Toistaiseksi ei ole tehty virallista tilausta niiden korvaamisesta huolimatta siitä, että nämä alukset ovat nykyään sitäkin tärkeämpiä, koska Ranskan laivaston korvetilaivasto on yksinkertaisesti poistettu alusten vetäytymisellä. -aluksen ja sukellusveneiden vastainen sodankäynti tai niiden uudelleenluokittelu avomeren partioijiksi ja niin viime vuonna julkistettu Oceanic Patroller -ohjelma ei täytä tätä tarvetta. Kuitenkin maailman jännitteiden koventuessa ja uhkien lisääntyessä jo 2. asteen fregatti-käsite saattaa tuntua sopimattomalta, koska se on liian haavoittuva ja saattaa joutua tekemään tien paremmille aseistetuille aluksille, etenkin lentokoneiden kenttä ja sukellusveneet, kuten Naval Groupin Gowind 2500 -korvetit, ja jotka kestävät paremmin vaurioita.

Alsacen saapuminen on epäilemättä merkittävä askel Ranskan laivaston operatiivisten valmiuksien vahvistamisessa. Kuitenkin, ja kuten armeija ja ilmavoimat, joilla on samat rajoitteet, Ranskan merivoimien nykyinen muoto on edelleen liian voimakkaasti esillä menneiden aikojen näkökulmista, vaikka niitä ei koskaan ollutkaan olemassa, lukuun ottamatta monien johtajien optimistista näkemystä sodan kylmän lopussa. Suurkaupunkialueiden vesien ja maailman toisen yksinomaisen talousvyöhykkeen erittäin merialueiden puolustuksen ja turvallisuuden takaaminen edellyttää kansallisen laivaston muodon perusteellista tarkistamista, koska resursseja on tarpeen tarkistaa muiden armeijoiden vastaamaan nouseviin turvallisuuskysymyksiin. Näihin haasteisiin vastaamiseksi on taloudellisesti kestäviä ratkaisuja, mutta sekä johtajien että poliittisten henkilöiden on oltava tietoisia siitä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit