Kuninkaalliset ilmavoimat tilaa 14 MH-47G Chinook -rakasta helikopteria

Kuninkaalliset ilmavoimat jatkavat CH-47 Chinook -helikopterin käyttöä tulevina vuosina. Todellakin, sopimus allekirjoitettiin 25. maaliskuuta Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaisten ja Pentagonin välillä 14 MH-47G Chinook -koneen sekä moottoreiden, aseistus- ja puolustusjärjestelmien tilauksesta yhteensä 2 miljardilla dollarilla.

Tämä järjestys, keskusteltu vuodesta 2018 ja kattaa alun perin 16 lentokonetta, lykätään lopulta kolmella vuodella Britannian viranomaisten pyynnöstä COVID-19-kriisin budjettivaikutusten vaimentamiseksi. Uusi lentokone korvaa vanhimman 60:stä edelleen kuninkaallisten ilmavoimien käytössä olevista CH-47-koneista ja säilyttää raskaan pystysuoran kuljetuskapasiteetin vuoden 2040 jälkeen, kuninkaallisten ilmavoimien mukaan.

Tämä on neljäs kuninkaallisten ilmavoimien valmistama tilaus tälle koneelle vuodesta 4 lähtien, ja Isoon-Britanniaan on toimitettu jo 1978 konetta vuodesta 72 lähtien. Niillä oli keskeinen rooli kaikissa konflikteissa, joihin brittijoukot osallistuivat niiden käyttöönotosta lähtien.

Falklandin sodan aikana vain yksi viidestä kuljetetusta Chinookista selviytyi AM39 Exocet -ohjuksilla varustettujen argentiinalaisten Super-Etendardien hyökkäyksestä konttialukseen Atlantic Convoyer. Ensimmäisen Persianlahden sodan aikana CH47 kuljetti SAS Bravo Two Zero -tiimiä, jonka teki tunnetuksi romaanin ja Strike Back -sarjan kirjoittajan Chris Ryanin samanniminen romaani. Se oli sama Kosovossa, Sierra Leonessa, Afganistanissa ja hiljattain Malissa Ranskan Barkhane-joukkojen tukemiseksi.

British Chinooksia toteuttavat 27. ja 18. B-lentue sekä 7. erikoisjoukkojen lentue Odihamin tukikohdassa Hampshiressa, 100 km Lontoosta itään, ja 28. lentue Hensonin tukikohdassa noin 40 km pohjoisempana.

MH-47G chinook korvaa kuninkaallisten ilmavoimien käytössä olleet CH-47:t useiden vuosikymmenten ajan.
Kuninkaalliset ilmavoimat tilaa 14 MH-47G Chinook 3 -helikopteria

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 taisteluhelikopteria | Puolustusuutiset | Sotilashelikopterien rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit