Venäjä käynnistää jälleen kuuden sota-aluksen rakentamisen samana päivänä

16 heinäkuu 2020, Moskova oli luonut tapahtuman käynnistämällä telakoilla samanaikaisesti 2 projektia 23900 rynnäkköhelikopterialusta yli 25.000 XNUMX tonnia kutakin, 2 uutta fregattia projektista 22350, amiraali Gorshkov, yhtä hyvin kuin kaksi 885-M Iassen -projektin ydinaseiden sukellusvenettä. Venäjän viranomaiset arvostivat tietysti tämän tapahtuman uutta tunnettuutta sotilaallisen laivanrakennuksen alalla sekä kansainvälisessä ja kansallisessa tiedotusvälineissä, koska voitonpäivän juhlien ja sen upean vuosittaisen sotaparaatin yhteydessä Punaisella torilla toukokuussa 9, hän toistaa harjoituksen asettamalla kuuden uuden sota-aluksen kölin, tarkkaa päivämäärää ei ole vielä vahvistettu.

Niinpä Venäjän telakat aloittavat samana päivänä Venäjän telakoiden rakentamisen kaksi uutta tavanomaisella voimalla toimivia hyökkäyssukellusveneitä Project 636.3, jonka Nato on nimittänyt Parannettu Mustanmeren laivastoon suuntautuva Kilo, jossa he liittyvät 4 muuhun aiemmin toimitettuun parannettuun Kiloon. Rinnakkain, kaksi uutta korvettia Project 20380 Steregushchiy -projektista he näkevät köliinsä Amurin telakoilla Komsomolsk-on-Amurissa liittyäkseen Tyynenmeren laivastoon. Lopuksi ja ennen kaikkea kahdessa viimeisessä 10A Boreï-A -hankkeen kymmenestä ydinsukellusveneestä, jotka laukaisevat laitteen, rakennustyöt aloitetaan Severodvinskin pohjoisilla telakoilla.

636 3 sukellusvene russia Defense News | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Projekti 636.3 Parannetut Kilo-sukellusveneet ovat enemmän kuin uskottavia uhkia länsimaisille laivastoille, etenkin kapeilla tai osittain avoimilla merillä, kuten Välimerellä, Pohjanmerellä, Mustalla merellä tai Itämerellä.

Näiden kuuden aluksen samanaikainen työn aloittaminen on ainoa todellinen uusi tieto, koska niiden rakentamisesta ilmoitettiin kauan sitten, mutta se osoittaa Moskovan uudet merivoimien tavoitteet, joka ei aio jättää Washingtonille ja Pekingille mahdollisuutta omistaa yksin valtamerten valta-asema. Kun otetaan huomioon nämä 6 seuraavaa ohjelmaa, venäläiset telakat rakentavat tai testaavat tällä hetkellä vähintään 6 uutta Borei-A SSBN: tä, 6 Iassen-luokan SSN: ta, 5 hyökkäävää sukellusvenettä tavanomaisella käyttövoimalla. kuljetusalustat 3, 6 amiraali Gorshkovin fregattiaja 13-korvetit mukaan lukien 5 Steregushchiy, 3 Gremyashchiy, 2 Merkuryi ja 3 Buyan-M puhuvat vain tärkeimmistä taisteluyksiköistä. Kaikkien näiden yksiköiden on määrä tulla palveluun vuoteen 2027 mennessä.

Les sukellusveneet 636.3 Parannettu Kilo mittaa 4000 tonnia sukellettaessa 73,5 metriä ja halkaisijaltaan lähes 10 metriä. Ilman anaerobista järjestelmää he voivat liikkua vain 400 meripeninkulmaa upotettuna nopeudella, joka on vähennetty 3 solmulla, mutta ne voivat saavuttaa 20 solmun nopeuden sukelluksessa ja 17 solmua snorkkelissa, ja niiden autonomia ylittää 7.500 merimailia tässä tilassa . Heidän 53 miehen miehistö voi pitää merta 45 päivää ja sijoittaa suuren joukon aseistusta, mukaan lukien 18 raskasta torpedoa, 4 Kalibr-risteilyohjusta tai yhtä monta keskitason muutoksen alusten vastaista ohjusta sekä 24 miinaa. aluksia. He voisivat myös käyttää Strelan lyhyen kantaman lyhyen kantaman ilmatorjuntaohjuksia itsepuolustukseen droneja, ASM-helikoptereita ja merivartioilukoneita vastaan. Parannettu Kilo tunnetaan erittäin huomaamattomana pienellä nopeudella, ja se on valtava vastustaja, jos he onnistuvat katkaisemaan merivoiman. 6 yksikköä on jo käytössä Venäjän Tyynenmeren laivastossa, 6 muuta yksikköä, mukaan lukien kaksi alusta, joiden köli lasketaan ensi kuussa, on tarkoitettu Mustanmeren laivastolle. Moskova on myös ilmoittanut aikovansa tilata uusi erä 6 rakennusta Itämeren laivastolle.

20381-projekti Stereogushchi News Defense | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Alhaisesta vetoisuudestaan ​​huolimatta Steregushchyillä on edistyneet ase- ja havaitsemisominaisuudet sekä sukellusveneiden, laivojen että lentokoneiden vastaisessa sodankäynnissä. Toisaalta heidän autonomiansa merellä on vähentynyt.

Projektin 20380/20381 Steregushchyi korvetit ovat monipuolisia 2200 tonnin ja 105 metrin pituisia taistelualuksia, joille on tunnusomaista merkittävä tulivoima, mutta vain 15 päivän kestävä merenkestävyys, joka on erikoistunut puolustukseen, rannikkoon tai suljettujen tai osittain avomerien, kuten Itämeren tai Mustanmeren, torjunnassa. Kuitenkin 6 jo toimitetusta tai rakenteilla olevasta 12: sta Steregushchyistä on tarkoitettu Tyynenmeren laivastolle. He käyttävät vaikuttavaa arsenaalia tämän vetoisuuden omaavaan alukseen 190 mm: n A-100-aseella, 2 × 4 Kh-35 alusten vastaista ohjusta joiden kantama on 300 km, 12 pystysuoraa siiloa keskitason Redut-ilmatorjuntajärjestelmä Redut johdettu maasta S-350, kahdesta 2 mm: n AK-30M-ilma- ja Gatling-ohjustorjunta-aseesta sekä kahdesta 630 mm: n nelinkertaisesta Paket-torpedo-laukaisimesta. Lisäksi heillä on tehokas 2D Furke-324 -tutka, jonka kantama on 3 km, ja kaikuluotainsarja, joka koostuu rungoluotaimesta ja vedetystä kaikuluotaimesta. A Ka-27-helikopteri sukellusveneiden vastainen sodankäynti ja Orlan-10-tiedusteludrone täydentävät tämän sarjan.

Les Boreï-luokan SSBN niistä odotetaan muodostuvan Venäjän strategisen pelotteen sukellusvenekomponentin selkäranka. Ne ovat 170 metriä pitkiä ja 24.000 XNUMX tonnin vedenalainen vetoisuus, ja ne ovat maailman suurimpia sukellusveneitä lukuun ottamatta luokan viimeistä edustajaa. Typhoon edelleen käytössä, TK-208 Dmitry Donskoy, joka on käytössä vuoteen 2026 asti. Kun ensimmäiset 3 Borei oli otettu käyttöön vuosina 2012-2014, Venäjän amiraliteetti suuntasi parannettua versiota, nimeltään Borei-A, joka korjasi tietyt alkuperäisen Borein viat, mukaan lukien optimoitu hydrodynamiikka, pumppusuihkutyyppisen kanavapotkurin käyttö, parannetut tunnistus- ja viestintäjärjestelmät ja vahvistettu akustinen varkain. 650 MW OK-190V ydinreaktorinsa ansiosta alus voi saavuttaa 33 solmun nopeuden sukeltaessa ja 15 solmun pinnalla. Kuuden itsepuolustukseen tarkoitetun torpedoputken lisäksi Boreissa käytetään 6:ta RSM-16 Bulava mannertenvälistä ballistista ohjusta, jotka painavat 56 tonnia ja joista jokainen on aseistettu 37-6 MIRV-ydinkärjellä, joiden teho on 10 kt, kantamalle arviolta 150-8500 km. . Jos 9000 Boreï ja 3 Boreï-A ovat käytössä tänään, 1 muuta Boreï-A:ta on rakenteilla, jolloin sukellusveneiden kokonaismäärä nousee 4 SSBN:ään vuoteen 10 mennessä (ottaen huomioon 2027 yksikköä, joiden rakentaminen alkaa toukokuussa) korvaamaan Delta ja Typhoon edelleen palveluksessa Venäjän strategisten sukellusvenejoukkojen kanssa. Tämän lisäksi Moskova on ilmoittanut aikovansa kasvattaa laivastonsa 12 SSBN:ään uudella tilauksella 2 Borei-A:lle seuraavan GPV:n (Russian Military Programming Law) mukaisesti.

Borei A News Defense | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Boreï-A SSBN:t ovat nykyisin suurimpia käytössä olevia sukellusveneitä lukuun ottamatta viimeistä Neuvostoliiton luokan edustajaa. Typhoon.

Huolimatta rajallisista resursseistaan ​​ja puolustusbudjetistaan, joka ylittää tuskin 65 miljardia dollaria, Venäjä pyrkii siksi tekemään huomattavia ponnistuksia sotalaivastonsa ja sukellusveneiden pelotekomponentinsa nykyaikaistamiseksi ja joskus jälleenrakentamiseksi. Vaikka vuonna 2008 Moskova ei enää onnistunut varmistamaan SSBN-laitteidensa pysyvyyttä merellä, ja kamppaili jopa muutamien alusten lähettämisestä samanaikaisesti suurten kriisien aikana (Georgia), maassa on nyt voimakas ja laaja laivasto, joka on varustettu molemmilla nykyaikaiset ja hyvin aseistetut laitteet, jotka tuovat Venäjän laivaston takaisin maapallon mahtavimpien joukkoon, toivoen kuitenkin tasaavansa Yhdysvaltojen tai Kiinan laivastot paljon suuremmilla keinoilla, paitsi ydinalalla. Joka tapauksessa, Moskova alkaa nyt joka vuosi kymmenen suurimman merivoimayksikön rakentaminen vuosittain, toisin sanoen 4–5 kertaa enemmän kuin Ranskassa, Saksassa tai Isossa-Britanniassa, mutta kaikilla kolmella kansallisella rikkaudella on 30–80% tärkeämpi merkitys kuin Venäjällä. Tällä nopeudella Moskova on myös saanut sotilaallisen edun Eurooppaan lähivuosina, kuten strategisesti on tapahtunut viime vuosina maalla ja ilmassa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit