Rannikon puolustusakut palaavat keskipisteeseen

Perinteisesti 60-luvun puoliväliin asti satamat ja sotilasarsenaalit sekä tietyt strategiset rannikkopaikat suojeltiin usein rannikkoparistoilla sekä ilma- että laivatorjuntatarkoituksiin. Mutta uhan eroosio, erityisesti Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen, sekä ohjusten ilmestyminen ja demokratisoituminen taistelualuksilla sai monet maat tulemaan ilman näitä puolustuksia.

Viime vuosina useat armeijat ovat kuitenkin sitoutuneet varustautumaan uudelleen tämän tyyppisillä ominaisuuksilla, erityisesti hankkimalla laivantorjuntaohjuksilla varustettuja rannikkopuolustusakkuja. Miten voimme selittää tämän suosion palaamisen, ja mikä rooli niillä voi olla nykyaikaisessa sotilasjärjestelmässä?

Viime kuukausina Ukraina, mutta myös Taiwan, Bulgaria, Romania ja Puola, ovat kaikki ilmoittaneet aikomuksestaan ​​hankkia alusten vastaisia ​​rannikkopuolustusparistoja tai vahvistaa nykyistä puolustustaan ​​tällä alueella. sama Yhdysvaltain merijalkaväki on kehittänyt ratkaisun tähän suuntaan, suojatakseen sen irrotettuja yksiköitä ilman ilma- tai meritukea.

Muut maat, kuten Venäjä, Kiina, Vietnam, Iran ja Pohjois-Korea, ovat alkaneet modernisoida omia rannikkopuolustusjärjestelmiään lisätäkseen niiden tehokkuutta ja varoittamista. Vaikka ne olivat suurelta osin olleet pois käytöstä useiden vuosikymmenten ajan, nykyaikaiset rannikkopuolustusjärjestelmät tarjoavat todellakin erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia, kun on kyse merkittävästä laivastouhkasta tai amfibiohyökkäyksen vaarasta.

K-300P Bastion rannikkopuolustusakut – Venäjä

Uudet maalla olevat laivantorjuntajärjestelmät, kuten K300P Venäjän bastioni tai norjalainen NSM CDS, yhdistävät samanaikaisesti liikkuvuuden, merkittävän, kuolettavan ja pitkän taisteluetäisyyden, ylittäen monilla alueilla sotalaivojen ja taistelulentokoneiden puolustuskyvyn.

Joten Venäjän bastionijärjestelmän akku, joka koostuua 6 × 6 hallinta- ja ohjausajoneuvo (C2), 4 8x8-ohjuksen kantorakettia, joissa on 2 ohjusta kuorma-autoa kohden, ja 4 lastausajoneuvoa, voidaan sijoittaa lähes 50 km pitkälle rannikkoalueelle ja yli 500 km²:n alueelle, mikä tekee sen paikantamisen tai laskemisen erittäin vaikeaksi.

Venäläiset K-300P Bastionin rannikkopuolustuspatterit suojaavat suurinta osaa maan rannikoista ja herkästä laivaston infrastruktuurista

Se käyttää P800 Onyx -yliääni-laivojen torjuntaohjusta, joka pystyy ylittämään 2,5 Machin, mikä mahdollistaa 450 km:n päässä oleviin kohteisiin pääsemisen 250 kg:n sotilaallisella kuormalla, mikä riittää saattamaan suurimmat alukset pois toiminnasta. Kestää vain viisi minuuttia käyttää Bastionin mobiiliakkua ja aktivoida yhden tai useamman Onyx-ohjuksen laukaisu.

Uhkaa on siis erittäin vaikea eliminoida ennaltaehkäisevillä iskuilla, risteilyohjuksilla tai taistelulentokoneiden hyökkäyksellä, sillä akut voivat liikkua hyvin nopeasti ja pysyä huomaamattomina esimerkiksi kasvillisuuden peitossa.

DF-21D-aluksen ballistinen ohjus (Kiina)


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Défense côtière | Assaut amphibie | Etats-Unis

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit