Ranskalainen ARES kääntyy Mirage 2000: n puoleen kouluttaakseen Euroopan armeijoita

Viime vuosina useat yritykset ovat erikoistuneet tarjoamaan edistynyttä lentoliikennettä armeijoille ympäri maailmaa. Tämä pätee erityisesti hyvin erityisellä alalla, RedAirsin alalla, nimittäin yksityisissä lentokoneissa, jotka näyttävät vihamielisiltä lentokoneilta kouluttaakseen ilma-, merivoimien ja maavoimia kohtaamaan tämän tyyppisiä vastustajia. Tämä ilmiö kesti erityisesti meteorinen puomi Yhdysvalloissa viiden vuoden ajan, koska Drakenin tai Atacin kaltaisia ​​pelaajia yhdistävät markkinat ovat nyt saavuttaneet kypsyysrajansa markkinoilla, jotka ylittävät miljardi dollaria vuodessa.

On sanottava, että asevoimille tällaisella palvelulla on monia etuja. Yhtäältä se antaa mahdollisuuden säilyttää resursseja, sekä henkilöstöä että aseiden ilma-alusten potentiaalia, jotka tiedämme olevan erittäin kalliita, mutta ennen kaikkea se tarjoaa joustavuutta, mikä on entistä tärkeämpää, kun otetaan huomioon lentokoneiden määrä. puolittunut ja joskus kolme viimeisen 20 vuoden aikana. Siksi on paljon yksinkertaisempaa ja taloudellisempaa, että pääesikunta kutsuu yksityisen palveluntarjoajan, joka lähettää laitteen, joka toimii päällikönä (simuloitu kohde) kouluttamaan ilma-aluksen puolustushenkilöstöä tai ilmaisimia. kuin perustaa tämän tyyppinen operaatio ilmavoimien tai merivoimien ilmailulaitoksen kanssa, ja joka on jo pyytänyt heidän kykynsä ulkopuolella. Vielä parempi, jotkut yritykset tarjoavat nyt integroitumisen Agressor-järjestelmään korkean suorituskyvyn asekoneet, kuten Mirage F1 tai Kfir, harjoittaa simuloitua lentotaistelua lentäjiä vastaan ​​koulutuksessa. Tämän lähestymistavan kiinnostus on kaksinkertainen, koska F1-mirageen lentotunti on viisi kertaa halvempi kuin F5: n ja 35 kertaa halvempi kuin F2: n lentotunti ja että laitteilla on hyvin erilaisia ​​lentomalleja, mikä pakottaa lentäjä harjoittelussa sopeutumaan kohtaamaan itseään nopeamman ja ohjattavamman suihkukoneen. Jos tämä muistuttaa sinua kohdasta elokuvasta "Top Gun", on normaalia: Miramarin hävittäjäase-koulu, jota kutsutaan yleisesti Top Guniksi, on kukaan muu kuin ensimmäinen länsimaisten hyökkääjien laivue.

Draken Mirage F1 Defense Uutiset | Hävittäjäkoneet | Sotilaallinen koulutus ja harjoitukset
Vuonna 2017 amerikkalainen SMP DRAKEN osti Espanjasta 22 käytettyä Mirage F1 -kameraa vastaamaan Yhdysvaltojen armeijoiden koulutustarpeisiin.

Jos RedAir lähti lentoon lähes 10 vuotta Atlantin yli, tällaista palvelua on esiintynyt vasta viime aikoina Ranskassa ja Euroopassa. Niinpä vuodesta 2015 lähtien ranskalainen yritys SDTS tarjoaa tämäntyyppisiä palveluja, erityisesti plastronitehtäviin Ranskan laivaston hyväksi. Samalla lentokoneiden huoltoyhtiö SECAERO kehitti asiakaskuntaansa ja osaamistaan ​​erityisesti demilitarisoitujen taistelulentokoneiden ylläpitämiseksi toimintakunnossa. Nämä kaksi yritystä ilmoittivat äskettäin sulautumisestaan synnyttää yrityksen ARES, jonka tavoitteena on tulla tulevina vuosina yhdeksi RedAirin suurimmista toimijoista Euroopassa. Tätä varten yhtiö luottaa laivastoon, joka koostuu yhdeksästä koulutettavasta Aermacchi MB9 -moottorista, yhdestä Cessna 339 -vetolaitteesta, yhdestä CTSW-kevyestä lentokoneesta ja kahdesta Merlin III -moottorikoneesta vuokralle. Ennen kaikkea ARES ilmoitti aiemmin tällä viikolla saavansa sopimuksen hankkia 4 Mirage 2000 yhdelle ranskalaisen lentokoneen vientiasiakkaasta.

Mirage 2000: n saapuminen, jonka tarkkaa alkuperää ja mallia ei vielä tunneta (eikä se tosiasia, että kreikkalaisen m2000-mallin kuvituksia on käytetty, ei ole piilotettu viesti), edustaa Redair-maailmankaikkeudessa maailmanlaajuisesti ensimmäistä, joten se on ensimmäinen. -kutsuivat "4. sukupolven" lentokoneita liittymään näille markkinoille. Lisäksi ARES: n hankkimat laitteet ovat "emissiivisiä", toisin sanoen, että ne varustetaan tutkalla ja antureillaan ja että he pystyvät siten simuloimaan hienosti täysin moderneja vastustajia tarvitsematta pod-vaunua . Lisäksi Redairin ja ilmailuhuollon lisäksi ARES kehittää uutta huippuosaamista aluksen optroniikan alalla voidakseen simuloida lähitulevaisuudessa passiivista toimintaa ns. Viidennen sukupolven taistelulentokoneita vastaan. Jos ensimmäinen toimitus koskee 5 maagista 4, ARES pyrkii pitkällä aikavälillä asettamaan kokoon 2000 lentokoneen laivaston, josta 18-8 on lentokunnossa, muut toimivat osien lähteinä.

Mirage2000 kreikkalaisen laivueen puolustusuutiset | Hävittäjäkoneet | Sotilaallinen koulutus ja harjoitukset
Mirage 2000 on yksi tehokkaimmista lentokoneista ns. Taistelulentokoneiden "4. sukupolvelle".

Ylläpito on itse asiassa ARESin strategian ydin. Tätä varten yhtiö yhdisti voimansa Mirage 4 -teollisuuden ekosysteemin neljän suuren toimijan kanssa, Dassault Aviationin lentokoneen rungossa ja lentojärjestelmässä, Safranin M2000-reaktorissa, Thalesin kanssa tutkassa (RDI?, RDY? RDY-53 ??? ) ja MBDA:ta koneessa oleville aseille, koska vaikka koneet eivät luonnollisesti kantaisi aktiivisia sotatarvikkeita, eurooppalaisen ohjusvalmistajan osallistuminen mahdollistaa lukuisten skenaarioiden simuloinnin. Tämä sopimus antaa ARES:lle mahdollisuuden taata asiakkailleen asevoimiin verrattavissa olevan palvelun laatu ja turvallisuustaso jälleen hinnoilla, saatavuudella ja operatiivisella joustavuudella, joka ei ole suhteessa nykyaikaisten aseiden käyttöön näiden tehtävien suorittamiseen. Ranskalaisten teollisuusmiesten osallistuminen ja sitoumukset tähän seikkailuun voivat myös avata uusia mahdollisuuksia, sillä useat ilmavoimat, kuten Yhdistyneet arabiemiirikunnat, ovat useaan otteeseen tasapainottaneet järjestystä. Rafale Ei ole epäilystäkään siitä, että Aresin lisäksi muut toimijat ja erityisesti suuret amerikkalaiset toimijat, kuten Atak ja Draken, voivat olla kiinnostuneita samanlaisesta palvelusta kotimaisen ilmailuteollisuuden kanssa, mikä johtaa tapa uusia liiketoimintamahdollisuuksia Rafale.

ARES: n on muutettava testi ja vietettävä Ranskan rajojen ulkopuolelle sen mallin vahvistamiseksi. Eurooppalainen ulottuvuus on yrityksen strategian ytimessä, mikä on siis lähentynyt Euroopan puolustusvirasto, joka sijaitsee Brysselissä, on itse eturintamassa tämän lähestymistavan edistämisessä Euroopan armeijoiden kanssa. Ei ole epäilystäkään siitä, että Mirage 2000: n muodostaman ilmakannan, ranskalaisen BITD: n kanssa tehdyn teollisen kumppanuuden ja sellaisten asiakkaiden tuen kuin Ranskan laivaston kanssa, joille SDTS suoritti 500 tuntia rintalentoa vuodessa, ovet avautuvat nopeasti auki.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit