Australian armeija deaktivoi pikaisesti israelilaisten syntyneen taistelukentän hallintajärjestelmän

Vuonna 2010 Australian armeija oli LAND 75- ja LAND 125 -ohjelmien puitteissa valinnut Israelin Elbitin tarjoamaan taistelunhallintajärjestelmänsä eli BMS: nsä, mikä mahdollisti kentän staattisen ja dynaamisen tiedon digitalisoinnin ja siten parantaa huomattavasti sotilasoperaatioiden suorittaminen. Järjestelmää, joka sisältää erityisesti tietyn määrän komentovälineiden, taisteluajoneuvojen ja jalkaväen henkilöstön varustamiseen tarkoitettuja sarjoja, otettiin asteittain käyttöön seuraavina vuosina, jotta voitiin poistaa tietyt heikkoudet, jotka havaittiin erityisesti Afganistanin lähetysten aikana. Vuodesta 2019 lähtien alkoi kuitenkin paljastaa kysymyksiä ja epäilyjä järjestelmän ilmoittamien tietojen massan luottamuksellisuudesta ja pelosta, että nämä arkaluontoiset tiedot voidaan lähettää takaisin Israelin palveluntarjoajalle, Elbit Systemille, varsinkin kun Australian tilintarkastusviraston tai ANAO: n suorittama tarkastus, jossa korostettiin valtavan läpinäkymättömyyden ja monimutkaisuuden sopimusjärjestelyä laskun vähentämiseksi, joka oli 1,4 miljardia dollaria eli hieman yli 900 miljoonaa euroa.

Australian armeija ilmoitti kuitenkin huhtikuun alussa 2021 päätöksestä lopeta BMS: n käyttö kokonaan toukokuun puoliväliin mennessä näyttää erityisen brutaalilta, ja sitäkin enemmän, koska järjestelmän korvaamiseen ei toistaiseksi ole suunnitteilla vaihtoehtoa, mikä vie Australian armeijan takaisin 15 vuotta sitten, kun joukkojen koordinointi kentällä tehtiin edelleen karttapapereilla, kompasseilla ja radioilla, vaikka alueelliset jännitteet ovat suuret. BMS: n käyttö on kielletty 15. toukokuuta 2021 lähtien, mutta jopa yhteys järjestelmään on kielletty. Päätös on annettu tiedoksi Elbit Australialle ilman muutoksenhakua, ainakin laminaarisen viestinnän kautta yleisölle, että nykyinen BMS-C2-järjestelmä lakkaa olemasta käytössä ja että ratkaisun käyttöönotto on aloitettu.

Australian jalkaväki BMS News Defense | Australia | Yhteistyöllinen sitoutuminen
Australian armeijan BMS varustaa jalkaväen yksiköitä, kuten panssaroituja ja komentoajoneuvoja (avauskuva)

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Australia | Yhteistyöllinen sitoutuminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit