Yhdysvaltain ilmavoimat ennustavat tulevaisuuden viidellä hävittäjämallilla, mutta ilman F5: tä

Muutama kuukausi sitten Yhdysvaltain ilmavoimien tulevaisuus, ainakin sen virallisessa strategiassa, supistui kahteen lentokoneeseen hävittäjäkomponentinsa puolesta: F2A: n, jonka oli edustettava suurinta osaa taktisista ilmavoimistaan. Yli 35 lentokoneella, samoin kuin F1700 sekä sen korvaaminen Next Generation Air Dominance- tai NGAD-ohjelmasta ilman ylivoimaa varten. Mutta viime vuosina on tapahtunut monia tapahtumia, jotka johtavat voimakkaat amerikkalaiset ilmavoimat arvioimaan uudelleen tarpeensa ja siten myös varustusstrategiansa. Täten Kongressin kuulemistilaisuudessa keskustelujen ulkopuolella Pentagonin vuoden 2022 budjetista kenraali BrownYhdysvaltain ilmavoimien esikuntapäällikkö esitteli uuden muodon vuodelle 2030, joka ei perustu kahteen vaan viiteen lentokoneeseen, joista kolme tärkeintä ilma-alusta, jotka oli tarkoitus korvata F2A: lla, nimittäin F5, F3 ja A35 . Ja jos F15A on edelleen Yhdysvaltojen ilmavoimien selkäranka, NGAD-ohjelman kiihdyttäminen korvaamaan tällä hetkellä käytössä olevat 16 F10-moottoria aiheuttaa perusteellisen paradigman muutoksen.

Itse asiassa F22 on nykyään Yhdysvaltojen ilmavoimien, mutta myös Yhdysvaltojen ja jopa planeetan tehokkain lentokone. Se on myös viimeisin, tietysti F35A: ta lukuun ottamatta, koska viimeinen Lockheed-Martin-tuotantolinjoista tullut F22 toimitettiin Yhdysvaltain ilmavoimille vasta 9 vuotta sitten, vuonna 2012. Miksi päätät näissä olosuhteissa vetäytyä palvelusta tämä kiistaton omaisuus, vaikka vanhojen järjestelmien, englanninkielisten vanhojen järjestelmien, kuten A10 ja F16, jotka olivat tähän asti olleet USAF: n suunnittelun päätavoitteita, katsotaan itse laajentuneen vuoden 2030 jälkeen? Vastaus tähän kysymykseen on monimutkainen ja vaatii selvennystä.

F22 Raptor News Defense | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
toimintakykyistään huolimatta F22 Raptoria haittaavat erittäin korkeat ylläpitokustannukset ja alhainen käytettävyys.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit