Yhdysvaltain armeija haluaa muuttaa Strykerinsä EBRC: ksi

Kaksi vuotta sitten Yhdysvaltain armeija esitteli BRUTUS-itsekulkeva ase, 777 mm: n M155-haupitsi, joka on asennettu 6 × 6 FMTV-kuorma-autoon, jonka tarkoituksena on arvioida kuljetetun tykistömallin kiinnostusta korostamalla ranskalaisen Nexterin CAESAR-ase, joka osoitti täyden potentiaalinsa ranskalaisten ampujien käsissä Irakissa Islamivaltiota vastaan. Siitä asti kun, Yhdysvaltain armeija valitsi CAESAR-järjestelmän arvioitavaksi, Israelin Elbitin, BAe Archerin ja Brutusin rautasapelin rinnalla auttaakseen vaihtamaan kevyet hinattavat aseet taisteluyksiköissä. On sanottava, että ranskalaiset teollisuusyritykset panssaroitujen ajoneuvojen alalla, kuten Nexter, kuten Arquus, ovat kehittäneet poikkeuksellista taitotietoa kevyiden panssaroitujen asejärjestelmien suunnittelusta erittäin liikkuva, korkealla tulivoimalla ja tarjoaa enemmän kuin houkuttelevan suorituskyvyn, hinta-laatusuhteen.

Tämä pätee erityisesti AMX-10RC: hen, kevyeen säiliöön, joka on asennettu 6 × 6 -alustalle ja aseistettu 105 mm: n aseella, joka osoittautui erittäin tehokkaaksi ensimmäisestä Persianlahden sodasta Afganistaniin, yhdistämällä liikkuvuuden vertaansa vailla suuressa tulivoimassa. Hänen seuraajansa EBRC Jaguar, pitäisi aloittaa palvelun tästä vuodesta lähtien ranskalaisten kevyiden ratsuväen yksiköiden sisällä, mutta myös Belgian. Asennettu samalle 6 × 6-alustalle kuin VBMR Griffon joka varmistaa erityisesti joukkojen kuljetusoperaatiot panssaroituna, EBRC: llä on 40 mm: n CTAS-ase kehitetty yhteistyössä brittiläisen BAe: n kanssa ja käyttäen 40 mm: n teleskooppipatruunoita sekä 7,62 mm: n konekivääriä tornissa ja kahta MMP-panssarintorjuntaohjetta autonomisessa tornissa. Siinä on myös laaja valikoima sähköoptisia järjestelmiä sekä koko järjestelmä SCORPION-yhteistyötaistelujärjestelmä. Tällä tavoin EBRC suorittaa aseellisia tiedusteluoperaatioita sekä tulipalotehtäviä irrotettujen jalkaväen tai säiliöyksiköiden hyväksi.

EBRC Jaguar prototyyppi julkisen esittelynsä aikana Defense News | Kevyet panssarivaunut ja panssaroitu tiedustelu | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
EBRC on kevyt säiliökonsepti, jonka Nexter on kehittänyt Ranskan armeijan palautteen perusteella Afganistanissa ja Malissa käydyn toiminnan aikana ja korkeamman intensiteetin tarpeiden ennakoimiseksi.

On selvää, että EBRC: n käsite, kuten CAESARin tapauksessa, on vedonnut myös Yhdysvaltain armeijaan. Itse asiassa se on juuri käynnistänyt kilpailun varustamaan osa Stryker-panssaroiduista ajoneuvoistaan ​​taistelutornilla, jossa käytetään pääosin samoja ominaisuuksia kuin Jaguarilla: 35 mm: n tai enemmän automaattinen tykki, ohjustestit. konekivääri suunnittelua varten Stryker Medium Caliber Weapons System tai SMCWS, jonka on suoritettava aseellisia tiedustelutehtäviä ja palotukea jalkaväkiyksiköiden hyväksi, ja korvaa Stryker Dragoon jonka 30 mm: n asetta pidetään nyt liian heikkona tulevaisuuden tarpeiden tyydyttämiseksi. Valittiin viisi yritystä tarjoamaan tornimallia: General Dynamics Land Systems, Kollsman, Leonardo, Raytheon ja Pratt & Miller, joista kukin sai 5 150 dollaria tarjoamaan odotuksia vastaavan tornimallin. Yhdysvaltain armeija aikoo varustaa vähintään 3 kuudesta Stryker-prikaatistaan SMCWS Dragoonin sijaan lisäämään tulivoimaa ja sitoutumiskapasiteettia vuodesta 2023.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Kevyet ja panssaroidut tiedustelutankit | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit