Kroatia olisi valinnut Rafale korvaamaan sen Mig-21

Selon Kroatian sivusto jutarnji.fr, joka on kukaan muu kuin maan johtavan lehdistöryhmän tärkein arvonimi, Zagrebin viranomaiset ovat tiettävästi valinneet Ranskan tarjous, joka koskee 12 Rafale käytetään modernisoimaan ilmavoimia ja korvaamaan sen Mig-21 hankittu Venäjältä toukokuussa itsenäisyyden jälkeen. Toimenpiteen kustannukset, mukaan lukien 12 laitetta, ammuksia ja koulutusta, edustavat hieman alle miljardin euron kirjekuorta. Ensimmäiset kuusi lentokonetta, jotka otetaan Ranskan ilmavoimien ja avaruuden kanssa käytetyistä lentokoneista, voidaan toimittaa jo vuonna 1, jos lopullinen sopimus voidaan allekirjoittaa ennen vuoden loppua, viimeiset 6 vuonna 2024. Kroatia Puolustusneuvosto olisi sivuston mukaan antanut tukensa hallitukselle laitteiden hankkimiseksi. Toinen Kroatian sivusto, vecernji.hr, antaa lisätietoja toiminnasta, ja täsmentää, että lentäjien koulutus kestää 2 vuotta ja että toimitusnopeus Rafale olisi ollut tärkeä kriteeri tässä tapauksessa.

Jos tiedot vahvistetaan, ja meillä on täysi syy uskoa, että se tulee hyvin pian, se olisi uusi menestys ranskalaisille lentokoneille tänä vuonna, 18 lentokoneen hankinnan jälkeen. Rafale mukaan lukien 12 Kreikan tammikuussa käyttämää konetta ja Egyptin ilmoitus 30 uuden lentokoneen yllätystilauksesta muutama päivä sitten. Tämä on lisäksi ensimmäinen asiakas, joka ei kuulu Dassault-ekosysteemiin, sillä Egypti, Qatar, Intia ja Kreikka ovat kaikki 4 ranskalaisten lentokoneiden kanta-asiakkaita ja kaikki käyttävät Mirage 2000 -konetta. Se olisi myös suuri menestys uudelle Ranskalainen asento, joka integroi käytettyjä laitteita tarjouksiinsa, luottaen laitteen poikkeukselliseen skaalautumiseen Rafale kilpailijoitaan vastaan. Lopulta se olisi ensimmäinen suora menestys Rafale edessään F16 Viper, joka esitettiin tässä tiedostossa ranskalaisen koneen pääkilpailijana ja joka oli tähän asti ottanut haltuunsa suuri osa Itä-Euroopan ilmavoimien modernisointisopimuksista.

Kroatian ilmavoimien MiG 21bis -suihkukoneet Uutiset Puolustus | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Kroatian ilmavoimat käyttävät nykyään Venäjältä 8-luvun alussa hankittua 21 Mig 90Bis -lentokonetta. Rafale saa aikaan perusteellisen kehityksen näiden ilmavoimien valmiuksissa

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit