Lisätietoja Venäjän uuden sukupolven kevythävittäjäohjelmasta

Venäjän pyrkimykset kehittää uusi kevyt hävittäjä, jota voidaan lentää tai käyttää, kun ilma-alukset näyttävät olevan onnistuneita, ja virallinen TASS-virasto kuten RIanovosti.ru-sivusto, ovat saaneet lisätietoja saadakseen käsityksen suorituskyvystä, mutta myös uuden laitteen, jonka kehityksestä ilmoitti julkisesti Rostec-konsernin toimitusjohtaja Sergei Chemezov, joulukuussa 2020. Saamme tietää, että uuden hävittäjän suurin sallittu lentoonlähtöpaino on 18 tonnia luokittelemalla se Mirage 2000: n tai JF-17: n luokkaan, että sen voimanlähteenä onIzdeliye 30 -vektoreiden työntöreaktori jonka on myös varustettava Su-57, että sen työntövoiman ja painon suhde on suurempi kuin 1 ja että se ylittää Mach 2: n nopeuden (eikä hyperäänisen, kuten otsikko TASS ..). Se kehitetään myös Sukhoi-tuotemerkillä, eikä Migillä, kuten aluksi voisi ajatella, ja se on täysin ns. Viidennen sukupolven laite. Toisaalta tietoja liittovaltion talousarvion vaikutuksista tai mahdollisesta aikataulusta ei paljastettu.

Siksi tällaisiin väitteisiin on suhtauduttava varoen, koska niitä kyseenalaistamatta Venäjän teollisuusyrittäjillä on yleistä "kaunistaa" kuvaa esittelemällä ohjelmia paljon edistyneemmällä tavalla kuin ne todella ovat. On kuitenkin kiistatonta, että tällainen laite vastaisi monia tarpeita sekä Venäjän ilmavoimille että maan puolustusteollisuuden potentiaalisille vientiasiakkaille ja täydentäisi täydellisesti paria, jonka Su-57, sen johdannainen todennäköisesti muodostaa. versiot ja PAK DP -ohjelman tuleva nopea sieppaaja, uskottu Mig-suunnittelutoimiston ryhmille.

Mig 1 44 2006 e1622116496984 Puolustusuutiset | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Mig 1.44: n suunnittelu voisi hyvin toimia perustana uudelle Sukhoi-ohjelmalle sen jälkeen, kun kaksi suunnittelutoimistoa sulautettiin viime vuonna Rostec-konserniin

Ensinnäkin se antaisi Venäjän ilmavoimille mahdollisuuden korvata tällä hetkellä käytössä oleva Mig-29-laivasto koneella, joka on taloudellisempi hankkia ja käyttää kuin Su-57. Fulcrum, Naton nimeämä Mig-29, edustaa tosiasiallisesti edelleen lähes 30% Venäjän ilmavoimien hävittäjälaivastosta, jossa on lähes 440 lentokonetta, ja suurimman osan laivaston ilmavoimista aluksella, 22 lentokonetta. Vaikka Moskova pyrkii pitämään hävittäjälaivastonsa muodon yli 1000 lentokoneen tulevina vuosina, Su-57: n ja Pak-DP: n yhdistävä ratkaisu olisi liian kallis. Tästä syystä Venäjän ilmavoimat arvioivat sen 2 vuotta sitten Mig-29-laivasto korvataan raskailla taistelulentokoneilla, kuten S70 Okhotnik-B. Tässä yhteydessä laite, joka tarjoaa sekakapasiteettia, pilotoituna tai dronisoituna versiona, mahdollistaisi monipuolisemman ja homogeenisemman laivaston käytön samalla kun yksinkertaistaisi ylläpitorajoituksia ja hankintakustannuksia.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit