Arleigh Burke, Kongo, Super Gorshkov: Modern Destroyers - Osa 2

Tämä artikkeli seuraa 52. toukokuuta 1 julkaistua artikkelia "Hobart, Type 24D, Sejong the Great: modernit hävittäjät – Osa 2021", jossa esiteltiin Hobart (Australia), Type 052D/DL (Kiina), Sejong the Grand (Etelä-Korea). ) ja Kolkata (Intia). Toinen osa täydentää tämän modernin hävittäjän kahdeksasta pääluokasta koostuvan paneelin, johon kuuluvat Kongo-luokka (Japani), Arleigh Burke (Yhdysvallat), Daring (Iso-Britannia) ja 22350M Super Gorshkov (Venäjä).

Kongo-luokka (Japani, 4 + 2 + 2 kpl)

Japanin merivoimien itsepuolustusjoukkoja pidetään maailman kolmanneksi tehokkaimmin aseistettu laivasto, pelaa tasavertaisesti Venäjän kanssa ja antautui vain Yhdysvaltain laivastolle ja Kiinan merivoimille.

Ja Kongo-luokan 4 raskasta hävittäjää, joihin lisätään Atago- ja Maya-luokkien 4 raskasta ilmatorjuntahävittäjää, myötävaikuttavat suuresti tähän asemaan noin 20 s ohella.Soryu ja Taigei -luokan valtameri hyökkää sukellusveneisiin.

Alla esitetyistä amerikkalaisista Arleigh Burke -luokan hävittäjistä johdetut Kongo-luokan hävittäjät olivat ensimmäisiä ei-amerikkalaisia ​​aluksia, joihin oli asennettu kuuluisa SPY-1 tutka ja AEGIS-järjestelmä, joka tähän asti varusti vain Ticonderoga-risteilijöitä ja ensimmäisiä Arleigh Burkesia.

Neljän Kongon rakentaminen aloitettiin vuonna 4 ja valmistui vuonna 1990 Amatsukaze-luokan hävittäjien korvaamiseksi, jotka edelleen oli varustettu Tatar-järjestelmällä ja SM1998-MR-ohjuksilla, samalla kun on olemassa vaara joutua kohtaamaan Neuvostoliiton yliäänipommittajat Tu-1M22 Backfire- Japanin laivasto otti C:n ja niiden AS-3 Kelt -alusten yliäänitorjuntaohjukset yhä vakavammin 4-luvun lopulla, kun päätös näiden alusten rakentamisesta tehtiin.

Japanin laivasto linjaa 8 suurta modernia Kongo-luokan hävittäjää ja johdannaisia
Kongo-luokan hävittäjät lähestyivät amerikkalaista Arleigh Burkkea monissa kohdissa, mistä he ottivat haltuunsa AEGIS-pääaseasejärjestelmän ja SPY-1D -tutkan.

161 metriä pitkät 10.000 90 tonnin lastatulla vetoisuudella Kongo kuljettaa, kuten amerikkalainen Burke Flight I, 41 pystysuoraa Mk2-siiloa SM-3-ilmatorjuntaohjuksiin tai ASROC-sukellusveneiden torjuntaohjuksiin sekä SM2003-ballistisia ohjuksia. vuoden XNUMX modernisoinnin jälkeen.

Aseistusta täydentävät 127 mm:n tykki, 8 Harpoon-laivantorjuntaohjusta, 2 CIWS Phalanxia ja 2 kolmoistorpedoputkea. Burkesien tavoin Kongoissa on myös SQS-53C-runkoluotainjärjestelmä, ja ne käyttävät SH-60J-laivastohelikopteria ASW-kykynsä vahvistamiseen.

Yli 4 metriä pitkiä 2 Atago-luokan hävittäjää rakennettiin vuosina 2004-2008 korvaamaan Tashikaze-luokan hävittäjät, jotka oli myös varustettu Tatar-järjestelmällä. Toisin kuin monipuolisemmat Kongot, Atagot olivat erikoistuneet ilma- ja ohjustentorjuntaan sekä Japanin rannikoiden suojaamiseen Pohjois-Korean ballistisia ohjuksia vastaan.

Tätä varten alukset varustettiin SPY-1D (V) -tutkalla, SPY-1D:n evoluutio, joka varustaa Kongon, mutta joka tarjoaa paljon paremman suorituskyvyn lähellä rannikkoa, jotta alukset voisivat paremmin suojata Japanin rannikkoa. .

Molemmissa laivoissa on myös SM2-ballistinen torjuntaohjus, ja niissä on 3 pystysiilota eikä 96, kuten Kongo. Vaikka siinä on lentohalli ja taso ASM SH-90J -helikopterin ohjaamiseksi, sitä aletaan harvoin.

Les Deux Maya-luokan hävittäjät rakennettiin vuosina 2017–2021 korvaamaan Hatakaze-luokan hävittäjät, Japanin merivoimien viimeiset alukset, jotka käyttivät tatarijärjestelmää. Atagosta johdettu Maya sisältää tärkeimmät ominaisuudet, mukaan lukien SPY-1D(V)-tutkan ja 96 pystysiilon.

Nykyaikaisemmin he voivat käyttää SM-6-ohjusta, joka pystyy osumaan ballistisiin ohjuksiin sekä laivoihin ja maakohteisiin. Toisaalta näiden kahden laivan propulsioarkkitehtuuri eroaa radikaalisti Kongon ja Atagon propulsioarkkitehtuurista, joka perustuu 4 LM-2500-kaasuturbiiniin.

Mayat puolestaan ​​käyttävät kaasu-sähköhybridipropulsiota nimeltä COGLAG (Combined Gas turbine-electric And Gas), joka tuottaa paljon enemmän sähkötehoa kuin edeltäjänsä ja tarjoaa siten niille merkittävän skaalautuvuuden. suunnatun energian asejärjestelmät tai Rail Gun -sähkötykki.

Arleigh Burke -luokka (Yhdysvallat, 75 yksikköä +)

60-luvun lopulla hävittäjä oli pinta-alusmuoto, joka ei enää ollut kovin suosittu Yhdysvaltain laivaston suunnittelijoiden keskuudessa, vaan he suosivat ohjattujen ohjusristeilijöiden rakentamista, joista osa oli ydinkäyttöisiä, kuten Virginia, ja erittäin menestyneitä luokkia. fregateista, Knox ja O/H Perry. Itse asiassa vuodesta 1970 80-luvun puoliväliin Yhdysvaltain laivasto käynnisti vain 35 hävittäjän rakentamisen, joista 31 oli Spruance-luokkaa ja 4 Kidd-luokkaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit