Le Rafale olisi hyvässä asemassa Sveitsissä

- Mainonta -

Jännitteet ovat lisääntymässä Helvetisen valaliiton alueella, kun tämän kuukauden loppuun suunniteltu ilmoitus taistelulentokoneiden mallin valinnasta F / A 18 Hornets ja F-5 Tigerin korvaamiseksi. Ja tietosivuston mukaan lematin.ch, joka on yksi maan johtavan lehdistöryhmän, the Rafale näyttäisi olevan Bernin suosikki tässä erittäin strategisessa kilpailussa kaikille mukana oleville valmistajille. Tänään julkaistun artikkelin mukaan Sveitsin viranomaiset todellakin suosivat eurooppalaista ratkaisua amerikkalaisen lentokoneen sijaan sekä poliittisista että toiminnallisista syistä, kaksi mukana olevaa eurooppalaista lentokonevalmistajaa, Airbus Defence&Space ja Berliinin esittelemä Eurofighter-konsortio. Typhoonja Pariisin esittämä Dassault Aviation Rafale, johon liittyy menestyksekkäämpi teollisuus- ja turvallisuusyhteistyöpaketti, joka kunnioittaa paremmin Sveitsin erityispiirteitä.

Lematin.ch:lle ​​useat tiedot viittaavat siihen, että Berne suosii ranskalaista tarjousta, etenkin koska Rafale Puolustusministeriön esityksissä, mutta myös muutama kuukausi sitten ilmoitetulla valinnallaThales Skyview -ratkaisu ohjata maan ilma-aluksen puolustusta. Objektiivisesti nämä tiedot eivät ole muodollisia viitteitä valinnasta, mutta näyttää siltä, ​​että toimittajalla oli pääsy aiheen epävirallisiin luottamuksiin. Muut tiedot viittaavat kuitenkin siihen, että Pariisi pitää nyt tarjoustaan ​​hyvässä asemassa tässä kilpailussa.

Sveitsin ilmavoimien F18 partio Alppien vuoristossa Puolustusuutiset | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Sveitsiläisen kilpailun tarkoituksena on korvata Sveitsin ilmavoimien F / A 18 ja F5

Todellakin, ensinnäkin Dassault ja Team Rafale ovat edelleen erittäin mobilisoituneita tämän kilpailun ympärille, vaikka monet muut kuumat aiheet pitävät heitä mukana. Näin ollen BFM Business Channelille annetussa haastattelussa Dassault Aviationin toimitusjohtaja Eric Trappier ilmoitti aikovansa tallentaa ainakin kaksi uutta tilausta tänä vuonna, joista yksi tulee Intiasta ja toinen toisesta määrittelemättömästä maasta. Lisäksi tiedämme, että keskustelut ovat edenneet hyvin Indonesian kanssa ja että keskusteluja käydään muiden maiden, kuten Yhdistyneiden arabiemiirikuntien tai Irakin kanssa. Viime vuosina Dassault on kuitenkin osoittanut osaavansa keskittää voimansa kilpailuihin ja potentiaalisiin markkinoihin ja vetäytyä ei-avoimista kilpailuista, kuten Kanadassa tai Belgiassa. Näin ollen se, että ranskalainen lentokonevalmistaja jatkaa ponnistelujaan ja osallistumistaan ​​Sveitsissä ja Suomessa, osoittaa, että se uskoo vakaasti mahdollisuuksiinsa.

- Mainonta -

Toiseksi huomaamme hienovaraisemmalla tavalla, että puolustusvoimien ministeriö ei ole vielä tehnyt niin laivaston laillistamismääräyksestä ei ilmoitettu koskevat 12 Rafales, jonka Kroatia ostaa käytettynä Ranskasta. Sopimusta ei tietenkään ole vielä virallisesti allekirjoitettu, mutta ilmoituksen puuttuminen tällä alueella näyttää osoittavan, että Dassault ja puolustusvoimien ministeriö odottavat uusia tilauksia lyhyellä aikavälillä, mikä saattaa laajentaa tuotantoketjua. Rafale tulevina vuosina. Teollisuuden kannalta on itse asiassa tarpeen tasoittaa mahdollisimman hyvin tuotantokapasiteettiaan, joka voi vaihdella Merignacin kokoonpanolinjalle 11-36 laitteeseen vuodessa, ajan myötä vientiasiakkaiden toimitusaikatauluja noudattaen. Näissä olosuhteissa voi olla parempi lykätä 12 Kroatian lentokoneen vaihtamista vuosien 2023/2024 jälkeen, jolloin ne tosiasiallisesti otetaan ilmavoimien varastoista, jotta tuotanto pysyy vakaana ja optimoitua mahdollisimman pitkään. , jos mahdollista, jopa kunnes NGF:n tuotanto alkaa.

Muista, että Ranskan armeijat odottavat 28 Rafale F3R vuosina 2022–2024, mukaan lukien 27 ilma- ja avaruusvoimia varten ja yksi esimerkki Naval Aeronauticsille, johon lisätään 12 Rafale Kreikan järjestyksessäja 30 F4-vakiotasoa toimitetaan vuosina 2027–2029. Näiden 70 lentokoneen lisäksi Dassaultin on myös tuotettava 30 uutta Rafale Egyptin puolesta ja 6 Kreikan kanssa 6 muun laitteen todennäköisesti nopea laajeneminen. Siksi todennäköiset tilaukset Intialainen (36 laitetta), Indonesia (36 laitetta) ja mahdollisesti Sveitsi (noin 40 laitetta) ja Suomi (56 laitetta), kantavat jokaisessa erittäin merkittävän mitoitusvaikutuksen, joka on integroitava ennen kuorman lisäämistä 12 Rafale kroatialaiset. Siksi on todennäköistä, että nämä laitteet joka luonnollisesti korvataan vuoden 2013 valkoisen kirjan ja vuoden 2017 strategisen katsauksen mukaiseksi, ei tilata ennen kuin Dassault ja Ranskan valtiolla on selkeä näkemys tulevasta kuormitussuunnitelmasta, toisin sanoen vuoden 2022 jälkeen ja siten nykyisestä tuomaristosta, toimitukselle, joka ei tietenkään tapahdu ennen seuraavaa ohjelmointia Laki, ja se tehdään suoraan F4.2-standardissa.

työpaja Rafale 1 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Dassaultin ja Ranskan valtion kannalta on nyt tärkeää optimoida toimitusaikataulu Rafale tuotteita mahdollisimman sujuvan teollisen toiminnan aikaansaamiseksi.

Lopullinen Bernin valinta voidaan tehdä 23. kesäkuuta lematin.ch:n mukaan, ja ei ole epäilystäkään siitä, että kaikki 4 vielä käynnissä olevaa valmistajaa ovat kaikki mobilisoituneet, koska tämä päätös tulee olemaan ratkaiseva. Näin ollen Boeingille ja sen F/A 18 E/F Super Hornetille sveitsiläinen (tai suomalainen) tilaus merkitsisi koneen tuotantolinjan ylläpitoa vielä 2 vuoden ajan, kun taas Yhdysvaltain laivasto on päättänyt, ettei tarvitse tilata mitään. uudet Super Hornetit tästä lähtien. Sama koskee Typhoon Eurooppalainen, koska lentokonetta ei enää tilaa Lontoo eikä luultavasti enää Berliini viime vuonna julkistetun Tornadon korvaamisen jälkeen. Mitä tulee F35A:han, tämä olisi tärkeä kaupallinen argumentti maassa, joka tunnetaan tiukasta valintaprosessistaan, varsinkin kun Yhdysvaltain ilmavoimat jatkaa kapinaansa vähentääkseen lentokoneiden määrää, jonka sen oletetaan hankkivan.

- Mainonta -

varten Rafale, Bernin tekemä päätös sen hyväksi olisi myös enemmän kuin strateginen. Se olisi todellakin ensimmäinen voitto ranskalaiselle lentokoneelle amerikkalaisen F35A:n yli avoimessa kilpailussa, eikä siihen vaikuttaisi Naton näkökulma. Tämä antaisi myös Dassault Aviationille ja ranskalaiselle BITD:lle mahdollisuuden lisätä yhteistyötään Sveitsin puolustusteollisuuden kanssa, varsinkin kun Ranskan teollisuuden korvaustarjous on huolellisesti kehitetty kestäväksi ja kestäväksi ajan mittaan. Lopuksi tämä vahvistaisi houkuttelevuutta Rafale F4 on nykyään taloudellinen ja tehokas vaihtoehto F35A:lle, samalla kun se laajentaa asennettua kantaa ja vähentää siten ylläpito- ja kehityskustannuksia ajan myötä. Lisäksi välillisesti valinta ranskalaisten lentokoneiden hyväksi voi vaikuttaa päätökseen, joka koskee Sveitsin ilmatorjuntajärjestelmää, josta ranskalais-italialainen SAMP/T Mamba joutuu kohtaamaan amerikkalaisen Patriotin. On vain odotettava voittajan virallista nimeämistä 2 tai 3 viikon sisällä. On kuitenkin tärkeää pysyä varovaisena huhujen ja ylitulkittujen tietojen suhteen ja ennen kaikkea olla julistamatta voittoa liian aikaisin.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit