Bangladesh käynnistää kilpailun 16 nykyaikaisen monikäyttöisen hävittäjän hankkimiseksi

Vaikka koko Aasia näyttää olevan mukana nopeassa aseistuksessa, Bangladeshin viranomaiset ovat juuri ilmoittaneetmenettely, jonka tarkoituksena on hankkia vuoden 2021/2022 talousarviosta 16 nykyaikaista monikäyttöistä taistelulentokonetta osana joukkojen tavoitteita 2030 -suunnitelmaa. Tätä varten maa suunnittelee poikkeuksellista luottorajaa, joka rahoitetaan suoraan valtion tasolla, eikä se vaikuta puolustusministeriön talousarvioon, 25 000 kruunun takaa eli 2,42 miljardia euroa 25 prosentin varauksella, eli 7500 Taka Crore / 600 miljoonaa euroa vuosien 2021/2022 talousarviosta ja saldon luottorahoitus 5-10 vuoden ajanjaksolla.

16 konetta vahvistavat 8 29-luvulla Venäjältä hankittua Mig-90:ää sekä 7 kiinalaista FJ-21:ää, Neuvostoliiton MIG-XNUMX:stä peräisin olevaa lentokonetta, joista jälkimmäinen on nyt saavuttamassa potentiaalinsa rajan. Mutta vaikka maa oli tähän asti hyvin suuntautunut halpahintaisiin hankintoihin Kiinassa tai Venäjällä, Dhakan julkistama budjetti sekä lukuisat maassa useiden kuukausien ajan liikkeellä olleet huhut viittaavat siihen, että viranomaisten tavoite tästä lähtien hankkii. nykyaikainen eurooppalainen laite, ja jopa että kilpailu keskittyisi Rafale ja Typhoon, vaikka meidän pitäisi luonnollisesti odottaa monien muiden valmistajien tarjoavan lentokoneitaan. Muistakaamme tässä yhteydessä, että vuonna 2020 Ranskan puolustusministeri Florence Parly oli matkustanut Dhakaan tapaamaan pääministeri Sheikh Hasinan, suurelta osin esitellä Rafale, sen suorituskyky ja tarjoukset, joita Ranska voisi tarjota tälle maalle.

Myanmar JF 17 Defense News | Hävittäjäkoneet | Bangladeshi
JF-17: n saapumisella Myanmariin on epäilemättä ollut merkitystä Bangladeshin päätöksessä hankkia laivue nykyaikaisia ​​monikäyttöisiä hävittäjiä.

Tosiasia on, että Bangladeshilla on nyt keinot rahoittaa tällainen ohjelma. Itse asiassa, jos vuonna 2000 sen BKT oli vain noin 50 miljardia dollaria, se on moninkertaistunut 6:lla vain 20 vuodessa yli 300 miljardiin dollariin vuonna 2019, mikä on enemmän kuin Pakistanin (280 miljardia dollaria). Itä-Intiassa ja Bengalinlahden sydämessä sijaitsevan strategisen maantieteellisen sijaintinsa vuoksi maan on nyt vahvistettava puolustuskykyään, kun taas sen naapurit, kuten Intia ja Myanmar, lisäävät nopeasti investointejaan tälle alueelle ja tekevät nopeasti nykyaikaistaa hävittäjälaivastoaan. Juuri tämä halu edetä nopeasti ja kokonaisbudjetti 16 nykyaikaisen taistelulentokoneen hankkimiseen aseineen, varaosineen ja koulutukseineen voivat olla hyödyllisiä. Rafale français.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Bangladesh

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit