Tämä on hyvä aika kehittää a Rafale Electronic Warfare!

Vuoden 2021 alusta lähtien ranskalaiset taistelukoneet Rafale Dassault Aviation nauttii merkittävästä kaupallisesta menestyksestä, sillä Kreikka, Egypti, Kroatia ja Indonesia teki peräti 4 uutta tilausta tai ennakkotilausta yhteensä 96 lentokoneelle. Sveitsin lehdistön mukaan myös Sveitsin viranomaiset suosittelivat sitä F/A 18 Hornetin ja F5 Tiger II:n korvaamiseksi, ja myös muissa maissa, kuten Intiassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, harkitaan tilausta. vuonna tai ensi vuonna. On sanottava, että Rafale Nykyisessä F3R-monitehtävässä ja vielä enemmän seuraavassa F4-versiossa, joka tuo sen täysin viidenteen sukupolveen, argumenteista ei ole pulaa. Yhtä mukava ilmataisteluissa kuin hyökkäystehtävissä, se tarjoaa harvinaisen monipuolisuuden ja erittäin edullisen suorituskyky-hintasuhteen. Lisäksi se osoitti taistelutehokkuutensa ja erinomaisen käytettävyytensä erityisesti ranskalaisen Charles de Gaullen ydinlentokoneen operatiivisissa tehtävissä.

On yleistä sanoa, että Rafale osaa tehdä kaiken sieppauksesta taivaanvalvontaan, kirurgisista kohdistetuista iskuista ydintehtäviin. Mutta on yksi alue, jolla ranskalainen kone ei ole hyvin aseistettu, se on elektroninen sodankäynti ja vastustavan ilmatorjuntapuolustuksen tukahduttaminen. Varmasti, Rafale siinä on SPECTRA-itsesuojajärjestelmä, jonka tiedetään olevan erittäin tehokas estämään vihollisen tutka ja ohjukset. Lisäksi sen varkain, jos se ei ole yhtä suuri kuin amerikkalaisen F35:n, antaa sille silti erinomaisen tutkaharkinnan, varsinkin kun lentokone osaa lentää täydellisesti erittäin alhaisella korkeudella ja suurella nopeudella automaattitilassa. välttää havaitsemista. Mutta sillä ei ole tarkkaan ottaen kykyä neutraloida vihollisen kehittynyttä ilmatorjuntapuolustusta häiritsemällä heidän etsintä- ja tulitutkat ja eliminoimalla ne säteilyntorjuntaammuksilla, kuten TEHDÄ Yhdysvaltain laivaston EA18G-kasvattajat Esimerkiksi. Tämä kapasiteetti toisi kuitenkin erittäin merkittävää lisäarvoa ranskalaisille lentokoneille sekä kansallisten ilmavoimien että viennin kannalta. Vaikka ilmavoimien määrä täytäntöönpanossa Rafale odotetaan kasvavan nopeasti, hetki näyttää ihanteelliselta suunnitella laitteesta versio, joka on erikoistunut elektroniseen ja kybersodankäyntiin sekä ilmatorjuntakeinojen poistamiseen: Rafale E.

Rafale F3R Marine 1 -puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti
Ranskan laivasto voisi myös hyötyä suuresti elektroniseen sodankäyntiin omistetusta versiosta ja vihollisen tutkien poistamisesta Rafale M

Tehdä Rafale elektronisen sodankäynnin lentokoneeseen, ei riitä, että lisätään muutama HARM-säteilyn torjuntaohjus ja pod-häiritsijä. Itse asiassa elektroninen sodankäynti ja puolustuksen tukahduttaminen edellyttävät homogeenisia kykyjä, jotka perustuvat neljään pääpilariin:

  • Laite, jolla on energiateho, tässä tapauksessa sähköinen, riittävä toimittamaan suuritehoisia häirintäjärjestelmiä. Lisäksi miehistön on oltava suojattu tältä suurenergiseltä säteilyltä, ja sillä on oltava ihmisen ja koneen välinen käyttöliittymä, joka soveltuu tähän tehtävään, samalla kun säilytetään lentokoneen luontaiset ominaisuudet, kuten itsepuolustus ohjuksia käyttäen. Siinä on myös oltava ylimääräisiä antenneja ja vastaanottimia, joiden avulla se pystyy havaitsemaan sähkömagneettiset lähteet ja varmistamaan niiden tunnistamisen, sijainnin ja neutraloinnin.
  • Suuritehoiset elektroniset sodankäynnit ja verkkosodankäynnistyskeskukset, siitä lähtien nämä kaksi verkkotunnusta pyrkivät nyt sulautumaan, vastakkaisten tutkajärjestelmien havaitsemisominaisuuksien torjumiseksi
  • Säteilyn vastainen ilma-maa-ammukset, joita kutsutaan yleisesti antitutkaiksi ja jotka pystyvät havaitsemaan ja nostamaan tutka-aseman sähkömagneettisen säteen tuhotakseen sen
  • Lopuksi on ehdottomasti oltava tarkkoja ja ajan tasalla olevia tietoja vihollistutkista, jotka ilma- ja avaruusjoukkojen käytössä ovat. arkkienkeli-ohjelmassa

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit