Yhdysvaltain laivasto muuttaa suunnittelutavoitteita vastaamaan Kiinan uhkaan

Presidentti Trumpin toimeksiannon päättyminen oli, kuten tiedämme, lievästi sanottuna kaoottinen. Yksi alue, muun muassa, hämmentää monia tarkkailijoita, teollisen suunnittelun ja Yhdysvaltain laivaston muodon, merkitty Yhdysvaltain hallinnon myöhäiset ja suhteettomat aloitteet. Joten muutama viikko ennen presidentiksi valitun Joe Bidenin virkaanastumista Donald Trump antoi lain, jossa Yhdysvaltain laivastolle asetettiin erittäin korkeatasoiset tavoitteet, 355 taistelualuksella vuonna 2030 ja yli 500 rakennuksella vuonna 2045, vaikka mitään realistista suunnittelua ei olekaan. oli voitu toteuttaa tässä asiassa eroavan presidentin 4 vuoden toimikaudella. Ilmeisesti tällä liikkeellä ei ollut melkein mitään mahdollisuutta selviytyä Joe Bidenin nimityksestä, koska se oletti Yhdysvaltain laivastolle osoitettujen varojen huomattava kasvu, vaikka Pentagonin budjetti oli jo saavuttanut monien asiantuntijoiden uskoman olevan katto yli 700 miljardiin dollariin vuodessa.

Itse asiassa Yhdysvaltain laivasto joutui vuoden alussa erittäin arkaluontoiseen tilanteeseen, jota tukivat epärealistiset tavoitteet ja rajoitettu budjetti, vaikka merkittävä osa sen laivastosta on nyt saavuttamassa elämänsä loppua. Ticonderoga-risteilijät ja hävittäjät Arleigh Burke Flight I, ja että toinen osa sen laivastosta, nykyaikaisempi, osoittautuu vaikeaksi käyttää Tyynenmeren tilanteessa, kuten LCS. Paine on sitä vahvempi Yhdysvaltain laivastoon Kiinan laivaston kasvu on erittäin nopeaa, jossa toimitetaan keskimäärin 7 risteilijää ja hävittäjää ja vähintään 2 sukellusvenettä vuodessa, ja että se saa vuoteen 2023 mennessä ensimmäisen raskaan lentotukialuksen, joka on varustettu rakenteilla olevilla tyypin 003 katapulteilla. Lisäksi Yhdysvaltain laivaston tekninen nousu PLA: n yli on taipumus surkastua nopeasti, ja panostaa kiinalaisten merimiehien kokemattomuuteen, kun he harjoittavat kestävää vauhtia, etenkin lukuisten monimutkaisten ja laajojen harjoitusten aikana, on yhä riskialtista. amfibioista pahoinpitelystä ja laivojen vastaisesta sodasta avomerellä.

Kiinalainen Type 003 CV 18 aircrat -tukialus jatkaa kehitystään Jiangnanin telakalla Shanghaissa 925 001 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Kiinalaisen tyypin 003 lentotukialuksen rakentaminen Shanghaissa etenee nopeasti, ja alus voidaan laskea vesille tämän vuoden lopusta ensi vuoden puoliväliin.

Pentagonin vuoden 2022 budjetin valmistelua koskevissa kuulemistilaisuuksissa Yhdysvaltain laivasto on toimittanut uuden valmiussuunnitelman Yhdysvaltain kongressille vuodelle 2050. Uusi asiakirja, joka on sekä realistisempi että joustavampi kuin Marc Esperin, sitten Donald Trumpin puolustusministerin viime syksynä ehdottama suunnitelma, osoittaa myös syvällisiä paradigmamuutoksia Yhdysvaltain merivoimille suhteessa Yhdysvaltain laivastoon. Kylmän sodan aikakausi, joka on loppumassa. Lopullinen ilmoitettu tavoite on siis asetettu laivaston ympärille, joka koostuu 321-372 taistelualuksesta, joissa on miehistö, ja 77-140 pinta-aluksesta sekä itsenäisistä ja robotti-sukellusveneistä. Yksityiskohtaisesti, jos suurten lentotukialusten laivasto säilyy, oletuksena on 11 alusta nykyään ja alhainen oletus yhdeksästä lentotukialuksesta, kuten usein mainitaan, ja että raskas amfibiaalinen laivasto pysyy samassa suunnassa, 9 hyökkäyshelikopterialusta (ja sen vuoksi 8–9 yksikön määrän väheneminen suunnitelluista 2 Amerikkaluokan LHA: sta) ja 3–11 raskasta hyökkäysalusta, muut elementit näkivät tavoitteidensa muuttuneen voimakkaasti.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit