Voittaako ruotsalainen JAS39 C / D Gripen Filippiineillä?

Lupaavasta alusta ja erittäin houkuttelevasta hinta-laatusuhteesta huolimatta Ruotsalainen hävittäjä Saab JAAS 39 Gripen kamppailee pakottaakseen itseään kansainvälisten kilpailujen aikana, puristettuna monipuolisten taistelijoiden, kuten mm Rafale, F35A Typhoon, kalliimpia mutta myös tehokkaampia ja kevyitä hävittäjiä, kuten eteläkorealainen FA-50 ja pakistanilainen JF-17, joiden suorituskyky on yhä merkittävämpi ja hankintakustannukset poikkeuksellisen alhaiset. Lisäksi ruotsalainen yksimoottorinen hävittäjä joutuu kohtaamaan Lockheed-Martin F16:n palautuksen Viper-versiossaan, lentokoneen, jonka suorituskyky ja ominaisuudet ovat olennaisesti identtiset Gripen E / F: n kanssa, mutta kuka hyötyy kaikesta takana olevasta amerikkalaisesta diplomaattivallasta. Itse asiassa monet Nato-maat ovat mieluummin liittyneet amerikkalaiseen suojelijaan kuin luottaneet Ruotsiin ja sen metsästäjään viimeisissä kilpailuissa, ja Brasiliaa ja Ruotsia lukuun ottamatta mikään muu maa ei ole tuntikausia allekirjoittanut sopimusta Gripenin hankkimisesta vuosien ajan .

Kilpailu alkoi Filippiineillä vuonna 2019 korvaamaan muutama vuosi sitten käytöstä poistettu F5 Tiger, mutta voisi kuitenkin hymyillä Gripenille. Saabin odotetaan yleisesti olevan Manilan suosikki 12 modernin monitoimitaistelijan hankinnassa. Jälleen kerran Gripen, C / D-versiossaan halvempi kuin E / F, joutuu kohtaamaan Lockheed-Martinin F16 Block 70/72 Viperin, joka hyötyy jälleen enemmän kuin tuetusta Yhdysvaltojen viranomaisten tuesta. Mutta amerikkalaisen laitteen hankinta - ja ylläpitokustannukset ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosina ja 10 F16V Block 70 -laitetta sekä Washingtonin tarjoamat 2 F16D-mallia varaosineen ja suurella ampumatarvikkeella ylittävät edelleen 2,4 miljardia dollaria, määrä, joka ei yksinkertaisesti ole Manilan pörssin tasolla. Tosiasia, Ruotsalainen Gripen, edullisempi ja tässä tapauksessa F16: n pääkilpailija, voisi hyvinkin voittaa, kun taas Filippiinien viranomaisten on ilmoitettava lopullisesta päätöksestä "pian".

F16 Kreikka HAF Block70 Viper Uutiset Puolustus | Hävittäjäkoneet | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Vaikka amerikkalainen F16V on tehokkaampi kuin Gripen C, se ei ole Manilan julkisen talouden ulottuvilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit