Vahvistamalla Abrams-tankkien hankinnan Puolalla on vahva asema Euroopassa

Tuskin muutama päivä sen jälkeen, kun puolalainen lehdistö kannatti Varsovan ja Washingtonin välisiä keskusteluja a mahdollinen Abrams M1A2 SEPv3 -säiliöiden hankinta (tai M1A2C), Puolan puolustusministeriö vahvisti tänä aamuna allekirjoittaneensa yhteisymmärryspöytäkirjan korvata tällä hetkellä käytössä olevat 232 T-72: ta 4 panssaroidulla pataljoonalla amerikkalaisella raskaalla säiliöllä ensimmäisillä toimituksilla, joiden pitäisi puuttua vuoteen 2022. Sopimuksen tarkasta määrästä ja ehdoista ei ole vielä ilmoitettu, mutta näyttää siltä, ​​että merkittävä osa näin hankituista panssaroiduista ajoneuvoista kootaan Puolaan ja että myös Abramsin kunnossapitoon erikoistunut keskus rakennetaan paikan päällä.

Valitsemalla amerikkalaisen panssarivaunun Varsova otti siten hallitsevan aseman Euroopassa taistelutankkien alalla. Puolan armeijat linjaavatkin 4 pataljoonaa uutta amerikkalaista panssarivaunua sekä 4 pataljoonaa, jotka on varustettu saksalaisilla panssareilla. Leopard 2 A4- ja A5-panssaripataljoonaa sekä 4 pataljoonaa PT-91-panssarivaunuja, puolalainen versio, joka on johdettu Neuvostoliiton T72:sta ja äskettäin modernisoitu, eli 12 pataljoonaa kukin 58 raskaalla panssarivaunulla, suurin panssarijoukko Euroopassa ainakin 15 vuoteen. maan BKT on vain neljäsosa Ranskan ja kuudesosa Saksan BKT:sta. Lisäksi Puolan ja Amerikan ilmavoimien (F16, F35) ja maavoimien (Abrams, Himars, Patriot) kaluston voimakas lähentyminen edistää varmasti parempaa operatiivista ja logistista yhteistyötä maiden armeijoiden välillä, kun taas Puolan armeijat Viranomaiset eivät säästä voimiaan rohkaistakseen Yhdysvaltoja lisäämään läsnäoloaan maaperällään.

M1A2-liikenne Uutiset Puolustus | MBT-panssarivaunut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
M1A2C Abramsin massan, mittojen ja logistisen jalanjäljen vuoksi sillä on suuri mitoitusvaikutus Puolan asevoimissa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | MBT-panssarivaunut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit