Venäjän strateginen valmius saavuttaa tavoitteensa

Venäjän federaation presidentti Vladimir Putin julkisti 3. heinäkuuta uuden version Venäjän federaation sotilaallisesta opista ja puolustussuunnitelmasta vuosiksi 2021–2025. Tämä uusi oppi vahvistaa edellisen opin menestyksen vuodesta 2016 vuoteen 2020, joka edellytti suuria ponnisteluja asevoimien nykyaikaistamiseksi, mutta myös niiden operatiivista valmistelua ja saatavuutta sekä instituutioiden ja kansalaisyhteiskunnan valmistautumista ja kestävyyttä mahdolliseen hyökkäykseen. Tämän opin mukaan Moskova aikoo tulevaisuudessa käyttää aseellista voimaa aina kun se on välttämätöntä geopoliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi, ja jos sanaa "vihollinen" ei käytetä koskaan, eikä termiä "liittolainen". Lisäksi Yhdysvallat Unioni on nimetty maan ja sen etujen tärkeimpiin vastustajiin.

Haastatteli Rossiskaya Gazeta -sivusto, Michael Popov, Venäjän turvallisuusneuvoston nykyinen apulaissihteeri, on siis jo varoittanut, että Venäjä reagoi "suurimmalla varmuudella" kaikkiin maan provosoiviin toimiin ja viittaa nimenomaisesti Venäjän laivaston ja brittiläisen hävittäjän HMS Defenderin välinen tapaus lähellä Krimin rannikkoa, jolla voi olla dramaattisia seurauksia tulevaisuudessa. Lisäksi Venäjän viranomaiset näyttävät nyt luottavan täysin sotilastyökalunsa paremmuuteen etenkin Natoon ja Euroopan maihin nähden. Venäjän yksiköiden 70 prosentin "nykyaikaisten" laitteiden tavoite saavutettiin ja jopa ylitettiin edellisellä kaudella 71 prosenttiin. Tämä arvo näyttää tyydyttävän Venäjän viranomaiset, jotka aikovat nyt säilyttää sen ja vetää samalla teknologista vertailuarvoa tehokkaiden ja toimivien asevoimien ylläpitämiseksi.

okhotnik Su57 puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Su-57: n ja S70: n Okhotnik-B: n tuleva tulo antaa Venäjälle mahdollisuuden säilyttää sotilaallinen johtajuutensa Euroopan armeijoista

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit