Venäjän CheckMate, kaupallinen ja operatiivinen uhka Euroopalle

Teasing-kampanja, joka edelsi Venäjän Sukhoin uuden 5. sukupolven kevythävittäjän virallista esittelyä, oli herättänyt selvää innostusta kaikissa globaalin puolustusilmailuteollisuuden tarkkailijoissa. He eivät olleet pettyneitä, sillä Rostecin toimitusjohtajan Sergeï Chemezovin ilmoitukset olivat hämmästyttäviä, ja koska Checkmate, koska se näyttää todellakin olevan sen operatiivinen nimi, on suunniteltu valloittamaan itsensä niin ilmassa kuin kansainvälisessäkin. kilpailuja tulevina vuosina. Ja niin kauan kuin eilen Moskovassa tehdyt ilmoitukset toteutuvat testausvaiheessa, jonka on tapahduttava vuosina 2023–2025, jotta se voidaan ottaa tuotantoon vuodesta 2026 alkaen, uusi Sukhoi-laite voi paitsi vahvistaa merkittävästi merkittävää vaikutusta Venäjän ilmailuteollisuuteen ja mahdollisesti myös monien maiden ilmavoimia, mutta heikentävät myös merkittävästi eurooppalaisten lentokoneiden, kuten Rafale, The Typhoon ja Gripenit kansainvälisellä näyttämöllä.

Aloitetaan alusta, nimittäin ilmoitetusta Checkmate-esityksestä. Muista, että nämä ovat ilmoituksia ja että tämä kaikki on vahvistettava kokeiden ja kansainvälisten kilpailujen aikana. Suurin sallittu lentoonlähtöpaino on 18 tonnia, joten lentokone kuuluu monikäyttöisten yksimoottoristen hävittäjien luokkaan, kuten F16, Gripen ja Mirage 2000. Mutta sen toimintasäde on 1400 km tasaisessa kokoonpanossa ( ja paljon muuta lisätölkeillä), ja sen yli 7 tonnin kantavuus sijoittaa sen enemmän keskikokoisten metsästäjien luokkaan, kuten Rafale, The Typhoon, Super Hornet ja F35A. Sen Izd-reaktori. 30, joka tuottaa 18 tonnin jälkipolton työntövoiman ja 12 tonnia kuivana, laitteen potentiaalinen työntövoima-painosuhde on pysyvästi suurempi tai yhtä suuri kuin 1, aivan kuten Su-57, josta se ottaa monia teknologioita, mukaan lukien reaktori. Sen varkain konfiguraatio ei ole yhtä edistynyt kuin amerikkalaisen F35:n, jälleen kuin Su-57:ssä, mutta on edelleen merkittävä, ja Rostecin mukaan se olisi suunniteltu toimimaan useilla taajuuskaistoilla, ei vain kaistoilla X. ja S kuten Lockheed-Martin lentokone. Huomaa, että pyrstöjen kokoonpano tarjoaa itse asiassa paremman suojan matalataajuuksisia tutkia vastaan ​​vähentämällä resonanssivaikutuksia.

side hold chekmate Analysoi puolustus | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Chekmatella on, kuten Su-57, kaksi sivupunkkia siipien kärjen alla vastaanottamaan hyvin todennäköisesti itsepuolustusohjuksia lähietäisyydeltä.

Toisaalta, toisin kuin länsimaissa, Checkmatella on vektorin työntövoima, joka antaa sille merkittävän lyhyen lentoonlähtö- ja laskeutumiskyvyn. Kriteeri on yhä tärkeämpi korkean intensiteetin riskin kasvaessa ja että lentotukikohdat on varmasti yksi vastakkaisten ilmavoimien ja tykistön ensisijaisista kohteista. Itse asiassa laite on luultavasti johdettu laivalla olevasta laivastoversiosta, jolla on mielenkiintoisimmat toimintamahdollisuudet lentokoneiden kuljettajille, joilla ei ole katapultteja. Tämä sama vektori-työntövoima antaa sille suuren ketteryyden, riittää tarkkailemaan Su-57: n, jolla on sama konfiguraatio, lentoesityksiä, jotta se voidaan vakuuttaa, samalla kun lentokone saavuttaa 1.8 Mach: n ja ylläpitää yliäänentoistoa ajan myötä, ilman termiä "super-risteily" käytetään kaikkeen siihen virallisen esityksen aikana. Siitä huolimatta, kun 12 tonnia kuivaa työntövoimaa alle 18 tonnin massalle, voimme kuvitella, että tämä kapasiteetti on hyvinkin Checkmaten ulottuvilla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit