Kiina rakentaa toisen sivuston, johon mahtuu yli 100 ICBM-ohjussiiloa

Vain kolme viikkoa sitten amerikkalaiset tutkijat osoittivat rakentamisen Pohjois-Kiinassa lähellä Yumenin kaupunkia sijaitsevaa aluetta, johon rakennetaan tällä hetkellä 119 siiloa tarkoitettu vastaanottamaan mannertenvälisiä ballistisia ohjuksia tai ICBM: iä. Huolimatta Kiinan heikosta kieltäytymisestä ja joidenkin valtion tiedotusvälineiden yrityksestä pilkata tämän tutkimuksen takana olevia kahta tutkijaa ja esitellä tämä valtava sivusto uudena tuulipuistona, läntinen tiedustelupalvelu ryhtyy nopeasti tekemään analyysiin. Vaikka Pekingissä on jo sata liikkuvaa ICBM: ää ja 2 siiloa ICBM DF-12B: lle, tämän sivuston rakentaminen johti luonnollisesti lännessä olevaan tietoisuuteen Pekingin halusta tulla ja toimia roolissaan ydinkansojen hierarkiassa. .

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että Pekingin tavoitteet ylittävät tämän ensimmäisen sivuston. Todellakin, Amerikkalaisten tutkijoiden liitto julkaisi uuden analyysin toiselle sivustolle, joka sijaitsee noin 380 km luoteeseen ensimmäisestä, joka myös tarjoaa käytettävissä olevien satelliittikuvien perusteella saman kokoonpanon ja jolla on havaittu samanlaista työtä. Ja jos kuvissa näkyy vain 19 siilon nykyinen rakentaminen, amerikkalaisten tutkijoiden ennuste osoittaa aivan vakuuttavasti, että uusi sivusto ylittää myös 100 siiloa, mikä lisäksi sallisi Kiinan ohittaa Venäjän ICBM: t, jos kaikki siilot olisi varustettu tehokkaasti ohjuksilla, ja tuoda Kiinan ja Venäjän pari tulivoimaan, joka vastaa Yhdysvaltojen tulivoimaa samalla alalla.

kiina ohjussiilot Puolustusuutiset | Ydinaseet | Pelotevoimat
Kaksi amerikkalaista tutkijaa, Jeffrey Lewis ja Decker Eveleth, paljastivat Yumen-sivuston siviilien satelliittikuvien perusteella

Yhdysvaltalaisten asiantuntijoiden mukaan näiden kahden paikan valinnalla on paljon järkeä strategisesta näkökulmasta, koska täten sijoitetut siilot olisivat tavanomaisten amerikkalaisten järjestelmien, kuten esimerkiksi risteilyohjusten, ulottumattomissa. Siksi ainoa uhka, joka voi todella painaa näitä aseita, johtuisi amerikkalaisista ICBM- ja SLBM-ballistisista ohjuksista tai jopa ranskalaisista ja brittiläisistä SLBM-rakenteista eli strategisen kynnyksen ylittävistä aseista. Lisäksi he uskovat todennäköisesti oikeutetusti, että nämä uudet siilot on aseistettu kiinteän polttoaineen ballistisilla ohjuksilla, kuten uudella DF-41: llä, joka jo varustaa Kiinan liikkuvat strategiset pataljoonat, eikä nestekäyttöisillä ohjuksilla, kuten DF -5, jonka polttoaineen toimituksen viivästykset ennen käynnistämistä altistavat sen ennalta ehkäiseville iskuille.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Ydinaseet | Pelotevoimat

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit