Kongressi haluaa uusia taktisia sähköisen sodankäynnin koneita Yhdysvaltain ilmavoimille

Vuonna 1998 viimeinen sähköinen sodankäynti EF-111A Raven poistettiin käytöstä Yhdysvaltain ilmavoimien palveluksessa ilman, että tähän tarkoitukseen oli suunniteltu mitään korvaamista. Laite kuitenkin suorittaa monia ja ratkaisevia tehtäviä, erityisesti neutraloida Irakin ilmatorjunnan havaitsemis- ja toimintakyvyn ensimmäisen Persianlahden sodan aikana ja mahdollistaa taktisten lentokoneiden ja erityisesti varkailevien lentokoneiden F117 turvallisen toiminnan. . Yhdysvaltain ilmavoimat eivät olleet vakuuttuneita F-22: nsa ja tulevan F-35A: nsa kaikenkattavasta passiivisesta varkaudesta. Yhdysvaltain laivasto puolestaan ​​päätti suunnitella sähköiselle sodankäynnille omistetun version F / A 18 F Super Hornetin perusteella, nimeltään EA-18G Growler, jotta se ottaisi haltuunsa EA-6 Prowlers rodusta. Tosiasia on, että niin kauan kuin interventiot rajoittuivat taivaaseen, josta kiistanalainen irakilainen tai afganistanilainen, USAF: n valinta näytti olevan perusteltua. Toisaalta, kun huhtikuussa 2018 Yhdysvaltain ilmavoimien B-1, F-15 ja F-16 joutui iskemään Syyrian kemiallisiin laitoksiin, Yhdysvaltain laivaston arvostetulle EA-6 Prowlerille kutsuttiin seuraamaan lentokoneitaan Syyrian taivaalla Bashar Al Assadin hallinnon ilmatorjuntapuolustuksen suhteen.

Tämän puutteen perusteella Yhdysvaltojen edustajat ehdottivat Pentagonin vuoden 2022 talousarvion tutkimisen yhteydessä määrärahojen myöntämistä Yhdysvaltain ilmavoimien metsästäjien tutkimuksen ja muutoksen rahoittamiseksi. kanna ja käytä uutta uuden sukupolven ALQ-249 Jammer -koteloatai NGJ, jota Raytheon kehittää parhaillaan Yhdysvaltain laivaston EA-18 Growler, jotta kaikille Yhdysvaltain ilmavoimille voitaisiin antaa mahdollisuus puuttua erittäin kiisteltyihin ympäristöihin, erityisesti integroitujen monikerroksisten ilmatorjuntatoimien, kuten Venäjän tai Kiinan, edessä, varsinkin kun näissä järjestelmissä on nyt passiiviset tutkat ja UHF- ja VHF-kaistan tutkat, jotka kykenevät havaitsemaan amerikkalaisia ​​varkailevia lentokoneita, jopa suurilta etäisyyksiltä, ​​sekä ottamaan ne käyttöön joko maa-ilma-ohjuksilla tai ohjaamalla tämän uhan poistamisesta vastaavat sieppaajat. Toisin sanoen passiivinen varkaus, joka on toteutettu F22- ja F35 -malleissa ja jota on kehuttu niin paljon Atlantin yli lähes kolmen vuosikymmenen ajan, ei enää tarjoa riittävää suojaa voidakseen toimia kiistanalaisessa ilmatilassa. Active Stealthin eli tehokkaiden ilmassa olevien häirintäjärjestelmien käyttö on välttämätöntä.

EF 11A Raven EW USAF Defense News | Hävittäjäkoneet | Awacs ja elektroninen sodankäynti
EF-111A Raven vetäytyi Yhdysvaltain ilmavoimien palvelusta vuonna 1998 ilman vaihtoja, sillä passiivista varkautta pidettiin melkein täydellisenä suojana vihollisen ilmatorjunnalta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit