Venäjän sotilaslaivatuotanto ylittää nyt Euroopan

Presidentti tämän elokuun 23. päivänä Vladimir Putin ilmoitti aloittavansa kuuden uuden aluksen rakentamisen Venäjän sotilaslaivastolle sen vierailun yhteydessä ARMY-2021: ssä Patriot Parkissa Moskovan laitamilla. Nämä ovat siis kaksi uutta Borei-A-luokan laitteiden ydinsukellusveneiden laukaisijaa, 2 sukellusvenettä, joissa on tavanomainen käyttövoimaprojekti 2, parannettu Kilo ja kaksi kevyttä fregaattia, joiden tarkkaa mallia ei ole julkistettu (636.3 tai 2) ja jotka rakennetaan Severodvinsk, St. Pietarin ja Komsomolsk-on-Amur-telakat. Viime kuukausina Vladimir Putin on tottunut tämän tyyppisiin Venäjän laivastoa koskeviin ilmoituksiin tee sama 16 ilmoittamalla rakentavansa 2 22350 amiraali Gorshkov-fregattia, 2 ydinsukellusveneitä 885-M Iassen ja kaksi uutta 2 hyökkäyshelikopterialusta Krimin Kertsin telakoilla, sitten 28. huhtikuuta 2021 ilmoitti aloittavansa kahden ydinsukellusveneen rakentamisen käynnistämällä kaksi Borei-A-ohjusta perinteisesti toimivat sukellusveneet 636.3 Parannettu Kilo ja kaksi korvetit 20380 Steregushchiy. Tämän päivän ilmoituksen myötä on siis 18 uutta suurta alusta, mukaan lukien 10 sukellusvenettä, joiden rakentaminen aloitetaan tuskin vuoden kuluessa.

Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen sotilaallinen laivanrakennus kesti 20 erittäin vaikeaa vuotta, jotka liittyivät julkisen rahoituksen puuttumiseen, investointien pysäyttämiseen ja taitotiedon lentämiseen, mikä vaikutti suuresti Venäjän laivaston toimintakykyyn, jota ei enää voitu korvata tai edes kunnolla ylläpitää laivastoyksiköitään, jopa tärkeimpiä, kuten ydinohjuksia laukaisevia sukellusveneitä tai SSBN: iä, jotka muodostavat keskeisen osan maan ydintoiminnasta. Siten 2000 -luvun lopulla Venäjän laivasto ei kyennyt edes varmistamaan Venäjän pelottelun operatiivista pysyvyyttä pitämällä SSBN -merkin vain puolet ajasta. Muutos tällä alalla tapahtui kahdessa vaiheessa. Ensinnäkin Georgian kampanjan aikana vuonna 2008 Venäjän armeija ymmärsi nopeasti, että jos he olisivat hyötyneet amfibiojoukosta ja sen saattajasta, he olisivat voineet ottaa Georgian joukot taakse ja lyhentää tämän salamasodan kestoa. 5 päivää). Tämä johti tilaukseen kahdesta Mistral -luokan helikopterialuksesta Ranskasta, koska venäläisillä telakoilla ei tällä hetkellä ollut kapasiteettia rakentaa tällaisia ​​aluksia.

Borei Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Ensimmäisen Borei -luokan SSBN: n rakentaminen kesti 17 vuotta. Venäjän teollisuusinfrastruktuurien nykyaikaistaminen mahdollisti tämän releen lyhentämisen vain seitsemään vuoteen, mikä vastaa eurooppalaista tuotantoa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit