Israel haluaa USA: n maksavan uudet F-15-koneet

Yhdysvallat sovittaa joka vuosi Israelin armeijoiden budjetin 3,3 miljardiin dollariin uusien laitteiden hankkimiseksi Yhdysvaltain teollisuudesta sekä 500 miljoonaa dollaria valtion ohjusten hankkimiseen ja ylläpitoon. Tämä budjetti on nyt lähes kokonaan varattu Jerusalemin tilaaman uuden F35i Adirin hankintaohjelmaan sekä maan ilmavoimien palveluksessa olevien F15-, F16- ja muiden E-2C Hawkeye -laitteiden ylläpitoon sekä sen helikopterilaivasto. Heprealaiset virkamiehet varoittavat kuitenkin jatkuvasti kasvavasta uhasta, jota Iran edustaa maalle, ja erityisesti sen ydinohjelman kautta, jossa Israelin tiedustelupalvelujen mukaan pitäisi olla tarpeeksi halkeamiskelpoista materiaalia. Ydinpommin rakentamiseksi muutamassa kuukaudessa.

Itse asiassa maan armeijat ja erityisesti ilmavoimat ovat useiden kuukausien ajan lisänneet harjoitusten määrää valmistautuakseen tarvittaessa iskuun Iranin ydinlaitoksiin, kuten tapahtui vuonna 1981 Opera -operaation aikana, kun 8 F16: tä, jotka kuuluivat 6 F15: n kanssa, näkivät (valmistettu Ranskassa) Irakin ydinreaktorin. '' osirak. Valitettavasti F35i, joka olisi ollut ihanteellinen tähän tehtävään varkautensa vuoksi haastaa yhä nykyaikaisemmat ilmatorjuntapuolustukset puolustamaan Iranin ilmatilaa, puuttuu iskujen toteuttamiseen tarvittava ulottuvuus Iranin maaperälle. Samaan aikaan tällä hetkellä käytössä olevat F15- ja F16-koneet, vaikka ne on perusteellisesti modernisoitu, eivät sisällä uusimpia Yhdysvaltain ilmavoimien F-15EX käytettävissä olevia ominaisuuksia. Israelin pääministeri pystyi hillitsemään Iranin uhan mutta myös Syyrian ilmapuolustuksen ilmoitetun nousun, Naftali Bennett tuli siksi Washingtoniin tapaamaan presidentti Bidenin torstaina, jonka pyyntö ei voisi olla selkeämpi: että Yhdysvallat tarjoaisi Israelille 20-25 uutta F-15EX: stä peräisin olevaa F-15IA: ta ja rahoittaisi 25 muun IAF: n käytössä olevan ilma-aluksen muuttamisen tähän standardiin.

F 35I Adir lentoonlähtö HAA Defense News | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Israel on määrännyt 50 F-35i: tä korvaamaan osan F-16-koneistaan, mutta lentokoneella ei ole riittävää pidennystä operaatioiden suorittamiseen Iraniin asti

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit