Ottaako Venäjän valtio Checkmate -ohjelman haltuunsa?

Muutama viikko sitten, pian uuden Sukhoi -kevythävittäjän, Checkmateksi nimitetyn esittelyn jälkeen, Yuri Slyusar, United Aircraft Corporationin johtaja ja Sergei Chemezov, Rostecin toimitusjohtaja, olivat molemmat kertoneet ohjelmasta, sen synnystä ja tavoitteista. Näin saimme tietää, että Rostec oli kehittänyt metsästäjän omaan pääomaansa ja että ensimmäinen vientiasiakas oli jo tullut esiin, kun taas ensimmäisen prototyypin kokoaminen olisi jo sisällyttänyt tämän vaatimukset. Mikään ei kuitenkaan osoitettu Venäjän valtion mahdollisesta osallistumisesta ohjelmaan, vaikka Sergei Tšemezov on toistuvasti vihjannut toivovansa tilausta Venäjän ilmavoimilta. Tilanne on ilmeisesti kehittynyt sen jälkeen, jos uskomme sen lausuntoja Dmitri Shugajev, kansainvälisen teknologiayhteistyön johtaja, itäisen talousfoorumin (EEF) yhteydessä perjantaina.

Hänen mukaansa Checkmate -ohjelma rahoitetaan kokonaan Venäjällä itse, ja tarvittavat varaukset on tehty tähän suuntaan. Lisäksi ja ehdottomasti jälkimmäisellä on kiistää kansainvälisen yhteistyön, eikä edes mitään neuvotteluja ohjelman ympärillä ulkomaisen kumppanin kanssa, joka on täysin vastoin UAC: n ja Rostecin johtajien lausuntoja. Tämä käänne on hämmentänyt monia tarkkailijoita, varsinkin kun Dmitry Shugayev, kuten tavallista, tuskin oli paljon puhunut näiden kahden ilmoituksen jälkeen. Tämä kieltäminen näyttää kuitenkin olevan sopusoinnussa Moskovan viime vuosina soveltaman strategian kanssa asejärjestelmiä koskevissa kansainvälisissä neuvotteluissa ja kehittämisessä.

IMG 3632 puolustusuutiset | Hävittäjäkoneet | Puolustuslaitoksen viestintä
Markkinointi, joka esitetään Chekcmate-esityksen ympärillä Venäjän MAKS-2021-messuilla, on monella tapaa vastoin Moskovan useiden vuosien tällä alalla soveltamaa hiljaista strategiaa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Puolustuslaitoksen viestintä

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit