BAe kehittää aktiivisen aerodynaamisen virtauksen hallinnan DARPA: lle

Wright Flyeristä, joka teki ensimmäisen lentokoneen lennon Kitty Hawkissa vuonna 1903, ja viimeisimpiin F-35: een ja Su-57: een, nykyään kaikkia lentokoneita ohjataan ja ohjataan ohjauspinnalla. Aerodynamiikka, joka muuttaa virtausta ja ilmavirran suuntaan hissin ja siitä aiheutuvien voimien luomiseksi tai heikentämiseksi. Vaikka tekniikka ja aerodynamiikan ymmärtäminen ovat kehittyneet merkittävästi viimeisten 118 vuoden aikana, näiden ohjauspintojen käyttö vaikeuttaa edelleen lentokoneiden suunnittelua ja huoltoa ja tarjoaa vain vähän mahdollisuuksia sopeutumiseen uusiin tarpeisiin, kuten varkauteen. Tähän asti on kuitenkin olemassa vaihtoehto, jota ei ole juurikaan käytetty pintojen hallintaan, joka perustuu aerodynaamisten virtausten aktiiviseen hallintaan, ja tämä kenttä näyttää nyt kiinnostavalta. DARPA, puolustusministeriön innovaatio- ja T & K -virasto Amerikkalainen, kotoisin antaa alan edelläkävijälle brittiläiselle BAe: lle vallankumouksellisten ilma -alusten hallinta ja uudet tehosteet -tutkimusohjelman (KALLO) kehittää demonstraattori näitä tekniikoita käyttäen.

Sen sijaan, että muutettaisiin ilmavirtaa liikkuvilla pinnoilla, Active Flow Control käyttää muita prosesseja, kuten toissijaisten virtausten ruiskutusta, jonka avulla voidaan suunnata uudelleen virtauksen suunta ja siten muuttaa virtausta. BAe on käyttänyt tätä prosessia vuodesta 2017 osana MAGMA -ohjelma, 12 jalan span drone, jonka aerodynaamiset ohjauspinnat on korvattu kolmella aktiivisella virtauksen säätöjärjestelmällä, joista toinen on reaktorivirtauksen ulostulossa, mikä mahdollistaa vektorin työntövoiman, ja kaksi muuta kummassakin siivessä toimimaan ilmatyynyinä ja läpät. Tämän uuden lähestymistavan tarjoamat mahdollisuudet ovat lukuisat, olipa kyse laitteiden suunnittelun ja huollon yksinkertaistamisesta, melupäästöjen vähentämisestä tai varkaudesta.

MAGMA BAE puolustusuutiset | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Vuonna 2017 lanseeratun BAe: n MAGMA -ohjelman avulla voitiin kehittää drooni, joka käytti navigointiin aktiivista virtauksenohjausta, joka teki ensimmäisen lennon vuonna 2020.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit