Tyypin 212CD avulla saksalainen TKMS haluaa suunnitella ensimmäisen todella salakavalan sukellusveneen

70 -luvun alusta lähtien on kehittynyt teknologinen kilpailu yhä tehokkaamman passiivisen kaikuluotainsuunnittelijoiden ja sukellusveneiden valmistajien välillä, jotka pyrkivät tuottamaan yhä hienovaraisempia upotettavia, eli säteilevät mahdollisimman vähän mekaanista tai ihmisperäistä melua. Vähitellen sukellusveneiden vastaisessa sodankäynnissä nähtiin kuuluisa aktiivinen kaikuluotain "bang", jonka monet elokuvat tekivät tunnetuksi ja joka korvattiin erittäin herkillä hydrofoneilla, yhä tehokkaammilla tietokoneen signaalinkäsittelyalgoritmeilla ja kuuluisat "kultaiset korvat", jotka saatettiin hankalasti valokeilaan elokuva "Le chant du loup". Viime vuosina ja uusien lähes täysin harkittujen sukellusveneiden, kuten British Astute, American Virginia tai French Suffren, saapuminen passiiviseen havaitsemiseen on kuitenkin joskus saavuttanut rajansa, ja jos tiedämme enemmän tai vähemmän kuin ympärillä piilevä sukellusvene , passiivisen kaikuluotaimen keräämät tiedot eivät ole riittävän tarkkoja ampumaratkaisun määrittämiseksi vastustajaa vastaan.

Näissä olosuhteissa ainoa vaihtoehto on käyttää vanhaa hyvää aktiivista kaikuluotainta, joka lähettää voimakkaan äänipulssin kuuntelemaan kaikuja ja siten määrittämään kohteen tarkan sijainnin. Jos aktiivisen luotaimen käyttö paljastaa myös sen alkuperäaseman, hinattavan helikopteriluotain ja vielä enemmän uusia aktiivisia-passiivisia akustisia poijuja, fregatti voi löytää vastakkaisen sukellusveneen ilman, että sen on paljastettava sijaintiaan. On selvää, että sukellusveneiden harkintavalta, vaikka se olisi rajoitettu, ei nykyään riitä takaamaan aluksen turvallisuutta. Tässä yhteydessä tavanomaisesti liikennöivien sukellusveneiden maailmanmestari, saksalainen TKMS, sitoutui suunnittelemaan osana saksalais-norjalaista yhteistyöohjelmaa mallista 212CD, uusi sukellusvene, joka olisi paitsi huomaamaton myös myös salaa.

thyssenkrupp type 212a sukellusvene Defense News | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Saksa
Saksan laivastossa on nyt kuusi AIP -tyypin 6A sukellusvenettä, jotka tunnetaan harkintansa mukaan. Kuitenkin se kohtasi merkittäviä saatavuusongelmia vasta äskettäin.

Saksalaisille insinööreille on nimenomaan kysymys siitä, että luotetaan samanlaiseen tekniikkaan kuin F-117: n tai F-35: n kaltaisiin varkaileviin lentokoneisiin, nimittäin yrittää muuttaa kaikuluotainkaiku. sukellusveneen rungon. Tätä varten ja kuten ilmailualalla, on välttämätöntä jättää huomiotta nämä kauniit kaaret, jotka muodostivat sukellusveneen, korvata ne levyillä, joiden koko ja suunta olivat niin, että kaikuluotainsignaali palautetaan suuntaan, joka ei salli lähettimen vastaanottaa sitä ja siksi sen kohteen löytämiseksi. Tämän jälkeen aluksen suunnitteluun kohdistuu valtavia rajoituksia, erityisesti muodon, materiaalien ja koon suhteen, jotta signaalia voidaan muuttaa tehokkaasti koko sen aallonpituudella eikä vain sen osalla. Itse asiassa Type 212 CD, joka monessa suhteessa ansaitsee oman nimensä, on 17 metriä pidempi, 3,2 metriä leveämpi ja 1000 tonnia raskaampi kuin Saksan laivaston käytössä oleva 212A -malli, mikä lisää lähes 65% .


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit