Onko Naval Groupin Australian sopimuksen peruuttaminen todella yllätys?

Yllätykseksi huutavien hämmästyneiden lausuntojen ja anglosaksisen petoksen huudossa'' sopimuksen purkaminen 12 sukellusveneen suunnittelusta ja paikallisesta rakentamisesta tavanomaisella moottorilla toimivan Shortfin Barracudan Australiassa, dissonanttinen lausunto on jäänyt melkein huomaamatta, vaikka se sisältää kiistatonta legitiimiyttä ja vilpittömyyttä.

Cherbourgin CGT Naval Groupin pääsihteerin Vincent Hurelin mukaan pettymys on vain "kohtalainen"sikäli kuin "riski oli tiedossa". Todellakin, niille, jotka seurasivat tämän ohjelman edistymistä Antipodeista, tämän sopimuksen näkymät olivat heikentyneet vakavasti useiden kuukausien ja jopa useiden vuosien ajan.

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeisten ensimmäisten kuukausien euforian jälkeen Naval Groupin tiimit kokivat sen, mitä Airbus Hélicoptèresin tiimit jo tiesivät ja mitä britit kokeilevat Hunter-luokan fregattien suhteen, nimittäin sen, että Australian puolustusteollisuuspolitiikka on hyvin monimutkaista, ja edustaa suurta poliittista kysymystä maassa. Itse asiassa työväenpuolueen hallituksen konservatiivinen oppositio tarttui nopeasti aiheeseen tehdäkseen siitä kriittisen akselin vastustajiaan vastaan.

Heiltä ei tietenkään ollut pulaa ammuksia, koska kuten tavallista, Canberran viranomaiset ovat muuttaneet odotuksiaan perusteellisesti alkuperäisen tarpeen ilmaisun, joka mahdollisti alustavan kustannuslaskelman, ja lopullisten toistuvien toiveiden välillä. vettä. Itse asiassa ohjelman, jonka alun perin arvioitiin olevan arvoltaan 40–50 miljardia dollaria, kustannukset nousivat 90 miljardiin dollariin vain kolmessa vuodessa.

suffren ja duguay trouin Cherbourg Suunnittelu ja sotilaalliset suunnitelmat | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi
CGT:n edustajalle Cherbourgin laivastolaitoksesta, jossa ranskalaisia ​​sukellusveneitä kootaan, Canberran päätös purkaa sopimus on vain kohtalainen yllätys.

Määräajat ovat puolestaan ​​edenneet vuosikymmenen jälkipuoliskolla toimitetusta ensimmäisestä sukellusveneestä parhaimmillaan ensimmäiseen toimitukseen vuonna 2033, mikä pakotti Australian kuninkaallisen laivaston käynnistämään ohjelman Collins-luokan sukellusveneidensä käyttöiän pidentämiseksi. .

On selvää, että kaikkia näitä lipsahduksia kommentoitiin laajasti lehdistössä ja Australian oppositiossa, ja vastuu annettiin pääasiassa Naval Groupille, jonka julkisuuskuva heikkeni maassa nopeasti. Tilanne paheni, kun Britannian hallitus määräsi neuvottelut vaihtoehtoisten ratkaisujen selvittämiseksi ja täsmensi mukaan ruotsalaisen Collinsin suunnittelijan Kockumsin, joka oli jätetty SEA 1000 -kilpailun ulkopuolelle, koska hänellä ei ollut vaadittuja kriteerejä täyttäviä sukellusveneitä.

Itse asiassa ruotsalainen valmistaja, mutta myös saksalainen TKMS, joka oli erittäin huonosti hyväksynyt antaneensa Naval Groupille tässä kilpailussa, aloitti voimakkaan lobbauskampanjan Australian lehdistössä, jotta he voisivat osoittaa Ranskan ja Australian ohjelman puutteet ja esittää omia ratkaisujaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW