Venäjän puolustusministeriö voi hankkia maton seuraavasta ohjelmointilaista

Tähän asti Venäjän viranomaisten viestintä viidennen sukupolven yksimoottorisen Checkmate-ohjelman uudesta ohjelmasta oli keskittynyt vain teollisuuteen ja vientiin. Venäjän asevoimat olivat aina huolellisesti välttaneet laitteen hankkimista, varsinkin kun maa on jo täysin mukana jo erittäin kunnianhimoinen sotilaallisen ohjelmoinnin laki eli GPV, joka ulottuu vuoteen 2027ja keskittyy tällä alalla Su-57-, Su-35- ja Su-34-hävittäjien sekä raskaan S70 Okhotnik-B -lennokin hankkimiseen Venäjän ilmavoimien nykyaikaistamiseksi. Näiden olosuhteiden lisäämisellä uuden suunnittelemattoman lentokoneen hankinnalla ei siten ollut merkitystä, varsinkin kun Venäjän talousarvioon kohdistamat ponnistelut puolustusvälineiden hankinnan alalla muodostavat jo pelkästään hänelle yli yhden prosentin maan BKT: sta.

Venäjän viranomaiset kuitenkin tietävät, ja esimerkki Mig-35: n epäonnistumisesta muistutti heitä siitä, että kansainväliset asiakkaat ovat paljon halukkaampia hankkimaan laitteen, kun se on tosiasiallisesti käytössä alkuperämaassaan. Ei ihme, kun tiedät taistelukonekannan hankinnan, ylläpidon ja nykyaikaistamisen painon. Todellisuus, jonka varapääministeri ja varapuolustusministeri Juri Borisov muistutti Tjumenin öljy- ja kaasufoorumissa käydyissä keskusteluissa viimeksi mainittu ilmoitti lisäksi, että Venäjän ilmavoimat voisivat harkita uuden maton hankkimista seuraavan sotilaallisen suunnittelulain puitteissa, joka esitetään vuonna 2025 tai 2026.

Mikoyan MiG 35 NATO Defence News | Hävittäjäkoneet | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Vaikka Mig-35 oli tehokas, taloudellinen ja hyvin varusteltu, se ei menestynyt viennissä, lähinnä siksi, että Venäjän ilmavoimat karttivat sitä.

Vaikka Checkmate -ohjelma oli alun perin Rostecin ja Sukhoin suunnittelutoimiston oma aloite, Moskova otti nopeasti haltuunsa kehityksen, ilmoittamalla syyskuun alussa kansainvälisen teknologiayhteistyön johtajan Dmitri Shugajevin äänen välityksellä, että sen rahoituksesta ja siten sen valvonnasta huolehti Venäjän liittovaltio. Toisaalta mikään lausunto ei toistaiseksi viitannut siihen, että Venäjän ilmavoimat voisivat todella hankkia laitteen. Mutta Kreml ymmärtää nykyään selvästi laitteen mahdollisuudet vientimarkkinoilla, vaikka, kuten Juri Borisov itse sanoo, markkinat joutuvat pian pitkälti Yhdysvaltojen ja Kiinan hallintaan. Jotta Venäjän ilmailuteollisuus pystyisi pakottamaan itsensä vientimarkkinoille, jotka ovat välttämättömiä sen selviytymiselle seuraavien 20 vuoden aikana, on sen vuoksi välttämätöntä luottaa korkean vientimahdollisuuden omaaviin lentokoneisiin ja siten tukea Checkmate -ohjelmaa merkittävällä kansallisella hankinnalla , ei loukkaa armeijaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit