Zhuhain kiinalaisen illanäyttelyn odotetuimmat uutuudet

28. joulukuuta - 3. lokakuuta järjestetään Zhuhaissa, lähellä Macaoa Kiinan etelärannikolla, China Air Show, josta on vuosien saatossa tullut yksi planeetan suurimmista näyttelyistä. Perinteisesti keskityttiin pääasiassa kiinalaisten laitteiden esittelyyn ilmailualalla ja suurelta osin puolustukseen, vuoden 2021 painos voisi olla maamerkki, ja monia uusia ohjelmia on julkistettu sekä yksinoikeuksia lentokoneista ja malleista. Vaikka esitys ei ole vielä alkanut, monet kokoonpanot herättivät merkittävää kiinnostusta kansainväliseltä ilmailu- ja puolustusyhteisöltä, olivatpa ne sitten droneja, ohjuksia ja hävittäjiä.

Taistelulentokoneiden alalla on jo julkistettu useita eksklusiivisia esityksiä, erityisesti J-16D elektronisen sodankäynnin lentokone, jonka erityispiirteistä olemme jo keskustelleet, ja viidennen sukupolven hävittäjästä J-5A, J-20: n ensimmäinen evoluutio, joka sisälsi muun muassa uusi turbojetti WS-10 lentokoneeseen toistaiseksi asennetun venäläisen Saturn AL-132 -moottorimoottorin sijasta 31 KN: n yksikön työntövoima. Nämä laitteet, molemmat jo toiminnassa, osoittavat Kiinan lentoteollisuuden tekniset edut, nyt lähes täydellinen strateginen itsenäisyys tällä alalla. Näyttelyn tähdet eivät kuitenkaan todennäköisesti ole nämä kaksi laitetta eivätkä edes pettymysmalli FC-31: ssä kun kaikki odottivat koneen J-35-laivastoversiota, joka oli vielä kehitteillä ja luultavasti salassa, kunnes se otettiin käyttöön samanaikaisesti Shanghaissa valmistettavan Type-003-lentotukialuksen kanssa.

Yksimoottorinen hävittäjä Zuhai News Defense | Hävittäjäkoneet | Awacs ja elektroninen sodankäynti
5. sukupolven yksimoottorisen hävittäjän malli pressujen alla Zhuhai 2021: n keskusosastolla

Itse asiassa kaksi muuta hävittäjäkonetta mallien muodossa houkuttelee vääjäämättä kävijöitä näyttelyyn. Ensimmäinen, josta emme tiedä juuri mitään ja joka on edelleen peitettynä telineellään, olisi viidennen sukupolven kevyt yksimoottorinen hävittäjä, ehkä kuuluisa uusi Shenyangin kehittämä viidennen sukupolven hävittäjä. Tietenkin ajattelemme heti venäläistä Checkmate-ohjelmaa, joka esiteltiin suurella fanfarella MAKS-2021: ssä tämän vuoden elokuun lopussa Moskovassa. On selvää, että Peking on ottanut Moskovan tavoin käyttöönsä sen kaupallisen ja poliittisen potentiaalin, jota tämäntyyppinen taistelulentokone voisi edustaa kansainvälisessä luettelossaan haluttaessa olla edullinen ja tehokas korvatakseen joukon mig-21, Su-22 , Su-25, F-16 ja muut Mirage edelleen palveluksessa monien ilmavoimien kanssa ympäri maailmaa. Koska meillä ei ole muita tietoja kuin "yksi moottori" ja "5. sukupolvi" (4. Kiinan nimikkeistössä), joudumme odottamaan 28. syyskuuta saadaksemme lisätietoja.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit