Kiinan uusi aluksella oleva hävittäjä paljastetaan ennen vuoden 2021 loppua

- Mainonta -

Kansan vapautusarmeijan merivoimat ovat kokeneet meteorista nousua viimeisten 20 vuoden aikana. Laivasto on siirtynyt teknisesti hyvin myöhään ja erikoistunut rajallisen laivastoalueen puolustamiseen ympäri maata korkeaan sotilaalliseen voimaan. , monin tavoin, kilpailemalla maailman parhaiden laivastojen kanssa. Nykyään se järjestää 10 raskasta hyökkäysalusta, joissa on ohjaamo kaksi LHD -tyyppiä 075 verrattavissa Yhdysvaltain laivaston America-luokan LHA-luokkiin, noin kolmekymmentä Tyypin 052 hävittäjät et Tyypin 055 raskaat hävittäjät, yhtä paljon Tyyppi 054A sukellusveneiden vastaiset fregatit, kuusikymmentä Rannikon sukellusveneiden vastaiset korvetit, tyyppi 056A, noin 11 sukellusvenettä, joista 65.000 on ydinvoimalla toimivia, sekä noin 2017 tukialusta, jotka vaihtelevat LST: istä säiliöaluksiin ja elektronisiin tiedustelualuksiin. Mutta ennen kaikkea sen kaksi uutta 2019 XNUMX tonnin lentotukialusta, Liaoning ja Shandong, jotka otettiin käyttöön vuonna XNUMX ja XNUMX, antoivat Kiinan laivastolle mahdollisuuden muuttaa asemiaan tarjoamalla sille taistelukyky. tehon projektio.

Kiinan merivoimat vuonna 2021 edustavat kuitenkin vain alkioita siitä, mikä on Pekingin merivoima tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Kanssa 7 uutta hävittäjää, joista vähintään 2 tyypin 055 raskaita hävittäjiä, 3–4 fregatti ja vähintään yksi suuri merivoimien alus, joka valmistetaan vuosittain, se on viidentoista vuoden aikana ohittanut numeerisesti ja tonnimäärän mukaan Yhdysvaltain merivoimat samalla kun se on keskittynyt pääasiassa yhteen operaatioteatteriin, jossa Yhdysvaltain laivasto vaikuttaa kaikkiin planeetan valtameriin. Ilmavoimien alalla kahden vuoden kuluessa saapuminen 2 tonnin ensimmäiseen tyypin 003 lentokoneeseen, jossa on tavanomainen käyttövoima, mutta joka on varustettu sähkömagneettisilla katapultteilla ja sisäisellä ilmayksiköllä, jonka on tuskin kadehdittava. liikenteenharjoittajat ovat ratkaiseva askel tässä edistyksessä, kun valmistaudutaan tulevien 80.000 100.000 tonnin ydinvoimalla toimivien 004-tyyppisten lentokoneiden saapumiseen, joiden ensimmäinen yksikkö voisi liittyä Kiinan laivastolle seuraavan vuosikymmenen alussa.

Kiinalainen Type 003 CV 18 aircrat -tukialus jatkaa kehitystään Jiangnanin telakalla Shanghaissa 925 001 Puolustusuutiset | Hävittäjäkoneet | Puolustuslaitoksen viestintä
Tyypin 003 lentotukialus kuljettaa samanaikaisesti raskaita J-15T-hävittäjiä, kehittyneitä KJ-600-ilma-ilma-aluksia ja varkain keskitason hävittäjiä toistaiseksi nimellä J-35

Pekingin ponnistelut laivaston ja laivaston ilmavoimien suhteen koskevat myös itse alukselle noustua ilmaryhmää, joka on tähän asti muodostunut venäläisistä Flanker-perheen Su-15:sta peräisin olevista J-33-hävittäjistä. Tyypin 001 ponnahduslaudan ja pysäytyslinjan lentotukialusten rajoituksiin mukautettu ja nykyaikaisella avioniikalla varustettu hävittäjä on silti teknologisen syklinsä lopussa oleva lentokone, etenkin verrattuna nykyaikaisempaan lentokoneeseen, kuten amerikkalainen F-35C tai Rafale M ranskalainen. Kolme vuotta sitten Kiinan viranomaiset aloittivat uuden merihävittäjän suunnittelun, sopii katapultteilla varustetuille tyypin 003 lentokoneilleja vastaamaan merivoimien ja ilmavoimien sodankäynnin vaatimuksiin tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Aluksi harkittiin laivastettua versiota J-20-varkaushävittäjästäTämä hypoteesi näyttää kuitenkin sulkeutuvan nopeasti pois erityisesti lentokoneen erittäin korkeiden kustannusten ja sen suurten mittojen vuoksi, jotka eivät juuri sovi yhteen lentotukialuksia koskevien rajoitusten kanssa. Vahvistamatta sitä virallisesti, Kiinan viranomaiset päättivät keskittyi Kiinan viidennen sukupolven hävittäjäohjelmaan Shenyang FC-5, tämän uuden laitteen perustana. Ja Shenyangin pääinsinöörin, joka aiemmin johti J-15-ohjelmaa, mukaan Sun Cong Zhuhain messuilla sanoi: "Ihmisten pitäisi pystyä vastaanottamaan hyviä uutisia uudesta ohjelmasta. Metsästäjä aluksella tämän vuoden loppuun mennessä. ”.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Puolustuslaitoksen viestintä

75 % tästä artikkelista on vielä lukematta,
Tilaa päästäksesi siihen!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 6,90 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit