Mitä vastauksia, jos Turkki osti S-400-järjestelmät uudelleen Venäjältä?

Turkin presidentti, RT Erdogan tapasi jälleen venäläisen kollegansa Vladimir Putinin Sotšin merenrantakaupungissa Mustanmeren rannalla. Monien aiheiden joukossa, joista kaksi valtionpäämiestä keskusteli, näyttää siltä, ​​että Ankara hankki toisen rykmentin S-400 pitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmiä ongelmallisin länsimaisesta näkökulmasta. Turkin ensimmäinen tilaus kahdelle täydelliselle S-400-akulle vuonna 2017 sai Washingtonilta vahvan vastauksen, Donald Trump on paljon viivyttelyn ja kongressin painostuksen jälkeen päätti sulkea Ankaran pois F-35-ohjelmastaja perua Turkin tilaus 2020 F-100A- ja F-35B-lentokoneesta vuonna 35. Presidentti Erdoganille, joka ei ole virallisesti ilmoittanut uudesta tilauksesta S-400-järjestelmää tai muita Venäjän puolustusjärjestelmiä varten kuuluu Yhdysvaltain CAATSA -lainsäädännön piiriin Tarkoituksena on estää Venäjä ja vähemmässä määrin Kiina viemästä tärkeimpiä puolustusvälineitään uhkaamalla mahdollisia asiakkaita koskevilla taloudellisilla ja teknologisilla pakotteilla, valinta siitä, hankitaanko uusia S-400-koneita vai ei, on puhtaasti kansallinen asia, eikä mikään muu maa tai liitolla on ääni tässä asiassa.

Tapaamisessa Vladimir Poutinen kanssa 28. syyskuuta keskusteltiin aiheesta sekä Turkin mahdollisesta teollisesta osallistumisesta hankittujen järjestelmien valmistukseen, mikä edellyttää tekniikan siirtoa. Mutta jos ensimmäinen tilaus, joka annettiin tietyssä kontekstissa, kun Yhdysvallat oli jonkin aikaa kieltäytynyt viemästä Patriot -järjestelmää Turkkiin vuoden 2016 vallankaappausyrityksen jälkeen, tämä selittää Washingtonin maltillisen vastauksen ja muiden NATO: n vastausten puuttumisen jäsenet, uusi järjestys olisi tällä kertaa presidentti Erdoğanin uhma Yhdysvaltoja kohtaan, mikä ei voi jäädä ilman esimerkillistä vastausta. Mitkä voivat olla tässä yhteydessä Washingtonin ja liittolaisten vastaukset ja mitkä ovat mahdolliset seuraukset Turkille ja Naton eteläpuolen turvallisuudelle?

S400 Türkiye Delivery Military Alliances | Puolustusanalyysi | Konflikti Libyassa
Ensimmäisten S400-järjestelmien saapuminen Turkkiin heinäkuussa 2019 johti maan sulkemiseen pois yhteisestä hävittäjäohjelmasta ja Ankaran tilaamien 100 F-35-koneen peruuttamiseen.

Washingtonin tilanne on kaukana yksinkertaisesta. Uhan käytöllä ei todennäköisesti ole vaikutusta, sillä Donald Trump on toistuvasti uhannut sen jälkeen, kun Ankara oli hankkinut ensimmäiset S-400-koneet, jotka osuivat Turkin talouteen ja paikalliseen valuuttaan. panematta koskaan rahojaan suuhunsaja jopa näyttää tietty osallisuus presidentti Erdoganin kanssaerityisesti Lontoossa vuonna 2019 pidetyn Naton huippukokouksen aikana Ranskan närkästymiselle, joka odotti liittouman tuomiota Turkilta ankarasta sotilaallisesta tuesta, vastoin Ankaran Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselmia. Tripolin viranomaisille Libyan sisällissodan yhteydessä. Lisäksi jos Turkki syrjäytettiin ehdottomasti F-35-ohjelmasta, sotilaallisia varusteita koskevia pakotteita lievennettiin nopeasti, mikä mahdollisti erityisesti Ankaran moottoroida aluksia, helikoptereita ja panssaroituja ajoneuvoja, joita vietiin amerikkalaisilla, saksalaisilla tai brittiläisillä ratkaisuilla.


LOGO meta Defense 70 Sotilaalliset liittoumat | Puolustusanalyysi | Konflikti Libyassa

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit