F-35B, todellinen menestys, mutta vakava haitta Joint Strike Fighter -ohjelmalle

Japanin merivoimien itsepuolustusvoimien hyökkäyshelikopteritukialus Izumo näki 3. lokakuuta 2021 vuoden kestäneen modernisointiohjelman jälkeen ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain merijalkaväen F-35B Lightning II -hävittäjä, joka nousee ohjaamostaan (valokuva pääkuvassa), noin 76 vuotta sen jälkeen, kun Japanin imperiumin viimeinen kone lähti Japanin keisarillisen laivaston lentotukialuksen kannelta.

Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Italian jälkeen se on neljäs maa, joka käyttää amerikkalaista varkainhävittäjä pystysuoralla tai lyhyellä nousulla ja laskeutumisella Lockheed-Martinista lentotukialusta, mutta ei viimeinen, koska Etelä-Korea valmistelee tähän käyttöön tarkoitettua lentotukialusta, ja että Espanjan odotetaan laajalti hankkivan myös lentokoneet korvatakseen Harrier-koneensa ja säilyttääkseen laivaston ilmailukapasiteetin.

Lähes 90° käännettävän suuttimen ja ohjaamon takana sijaitsevan vakauttavan tuulettimen ansiosta F-35B pystyy Harrierin tavoin nousemaan ponnahduslaudalta, mutta myös lentotukialuksen suoralta kannelta. ylläpitää merkittävää kuormaa 180 kN:n työntövoiman ansiosta Pratt&Whitney F-135-PW-600 -reaktorissa, joka on varustettu nostojärjestelmällä, jonka on erityisesti kehittänyt brittiläinen Rolls-Royce, kuuluisan Pegasus of the Harrier -reaktorin alullepanija.

Ja vaikka F-35B kuljettaa vähemmän polttoainetta kuin versiot A, jotka on toteutettu maakiitoradoilta tai C-versiot katapulteilla varustetuista lentotukialuksista, sen lyhyt/pystysuuntainen nousu ja lasku rajoittavat sen suurinta lentoonlähtöpainoa ja siten sen kykyä kuljettaa ammuksia ja polttoainetta, ja että sen on vaikea ylittää Mach 1, se on kuitenkin edelleen laite, jolla on ainutlaatuiset ominaisuudet tähän mennessä.

Niiden avulla voidaan toteuttaa hävittäjä, joka on monilla alueilla samantasoinen kuin maahävittäjät, lentotukialuksista, joissa ei ole katapultteja ja pysähdyspisteitä, ja siksi paljon halvempia kuin lentotukialukset. Yhdysvalloissa ja Ranskassa.

F-35b
Brittiläinen Rolls-Royce kehitti ratkaisun, joka mahdollistaa F-35B:n pystysuoran tai lyhyen nousun ja laskeutumisen Harrier- ja Pegasus-reaktorin osaamisen perusteella.

F-35B:n suorituskyky, erityisesti sen varkain salaisuus ja laaja valikoima antureita sekä tiedonkäsittely- ja viestintäominaisuuksia tekevät siitä lentokoneen, joka soveltuu kahteen tehtävään, nimittäin amfibiohyökkäysjoukkojen tukemiseen ja laivastoryhmän ilmansuojeluun.

Etusektorin varkain avulla lentokone voi itse asiassa eliminoida vastakkaiset ilmatorjuntapuolustukset, tarjota sitten tarvittavaa tulitukea maalla oleville joukkoille, samalla kun se koordinoi merivoimien tukea datafuusion ansiosta.

Tämä sama tunnistus- ja tietojen yhdistämiskyky tekee siitä arvokkaan voimavaran merivoimien ryhmän suojelemiseksi ilman valvontalentokoneita ja taistelulentokoneita yhdistävää laitetta, vaikka amerikkalaiskoneella ei olisikaan ulottuvuutta ilmataistelutehtävien suorittamiseen tai CAP:iin. , kuten ranskalaisten tai amerikkalaisten lentotukialusten turvallisuuden takaavien lentokoneiden tapauksessa.

Lopuksi, huolimatta alhaisesta nopeudestaan ​​ja monien nykyaikaisten hävittäjien alhaisemmasta ohjattavuudestaan, F-35B on edelleen valtava vastustaja ilmataisteluissa, erityisesti pitkällä matkalla ja toimiessaan yhteistyöympäristössä, jolloin se voi hyötyä parhaista lentokoneen tarjoamista eduista. varkain ja datafuusio.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW