3M22 Tzirkon -ääniääni testattu Severodvinskin ydinsukellusveneestä

- Mainonta -

Hypersonic-aluksen Tzirkon 3M22 testikampanja kruunattiin menestyksellä syyskuussa 10. onnistuneella fregatin amiraali Gorshkovin tulipalolla sen jälkeen. kampanja alkoi helmikuussa 2020, Venäjän viranomaiset olivat ilmoittaneet, että uuden ohjuksen testaus sukellusveneistä alkaa lokakuussa. Tuskin on ollut tarpeen olla kärsivällinen, koska Venäjän laivasto ilmoitti 4. lokakuuta suorittaneensa tämän testivaiheen kaksi ensimmäistä laukausta, molemmat ydinsukellusveneestä Severodvinsk, 885 -hankkeen Iassen -luokan ensimmäinen yksikkö, otettiin käyttöön vuonna 2013. Venäjän viranomaisten lehdistötiedotteen mukaan ensimmäinen laukaus ammuttiin pintaan, sitten toinen olisi tapahtunut sukelluksessa 40 metrin upotukseen, kun kaksi laukausta olivat onnistuneita suhteessa testattuihin elementteihin. Tämä kaksoistesti, joka tehtiin vain muutama viikko sen jälkeen, kun ohjus viimeksi hyväksyttiin sen pinnasta pintaan -versiossa, osoittaa suurta luottamusta paitsi insinöörien, myös Venäjän armeijan viranomaisten keskuudessa uuden ohjuksen suhteen, ja ehdottaa, että sukellusveneiden testikampanja voitaisiin suorittaa nopeasti. Mitä tulee ensimmäisiin näillä ohjuksilla varustettuihin upotettaviin, ne voivat purjehtia hyvin jo vuonna 2022.

Toisaalta on erittäin todennäköistä, että ainakin aluksi vain Iassen-luokan Severodvinsk, kaksi Iassen-M-luokan sukellusvenettä, jotka ovat käytössä vuonna 2022, Kazan ja Novosibirsk ja Antei-AM-luokan ydinaseohjus sukellusvene Orel voitaisiin varustaa sillä, ainoana, jolla on pystysuora laukaisujärjestelmä ohjus P800 Oniks tai 3M54K1 / 2 Kalibr -ohjus, ohjukset, jotka toimivat yhteensopivuuden perustana Tzirkonin suunnittelussa. Myöhemmin myös Antei -luokan sukellusveneet, joita uudistetaan asteittain Orelin tapaan 949AM -standardiksi ja joissa P24 Granit -ohjusten 700 siiloa on korvattu 72 siilolla P800- ja 3M54 -ohjuksilla, voivat myös käyttää 3M22 Tzirkonia , kuten Irkutskin ja Tšeljabinskin sukellusveneet, joita uudistetaan parhaillaan Zveddan telakoilla. Toisaalta mikään ei viittaa siihen, että tähän mennessä suunnitellaan ohjuksen laukaisua vaakasuunnassa, kuten 3M54 / E -ohjukset, joilla voidaan varustaa sukellusveneet tavanomaisilla propulsiohankkeilla 636 ja 636.3 parannetulla Kilolla.

Kazan SSGN News Defense | Yliääniset aseet ja ohjukset | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Ensimmäisenä yksikkönä 885M Iassen -projektin modernisoidussa versiossa Kazan voi myös käyttää uutta 3M22 Tzirkon -hypersonic-aluksen ohjusta yhdessä siihen jo asennettujen P800 Oniks- ja 3M54K Kalibr -ohjusten kanssa.

Kuten ohjukset, joilla varustetaan tiettyjä Venäjän laivaston pintayksiköitä vuodesta 2022Kuten amiraali Gorshkov-luokan uutiset, hypersonic-aluksenvastaisen ohjuksen 3M22 keskipitkän muuttuvan version käyttöönotto aiheuttaa vakavia vaikeuksia länsimaisille laivastolle, erityisesti mahdollisen merireitin turvaamisessa Yhdysvaltojen välillä. ja Eurooppaa jännityksen aikoina. Koska 8M1000 Tzirkon -ohjus pystyy kehittymään 350 Machin nopeudella ja sen kantama on lähes 3 km (toistaiseksi ei ole osoitettu, suurin testattu kantama on 22 km), se voi piirtää itsenäisesti osan laivaston tasapainosta valtaa Pohjois -Atlantilla.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Yliääniset aseet ja ohjukset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit