Yhdysvaltain sotilaita on lähetetty Taiwaniin yli vuoden ajan

Vuodesta 1979 ja Yhdysvaltain Taiwanin puolustuskomennon hajottamisesta Washingtonin ja Pekingin suhteiden normalisoinnin alttarille Yhdysvallat oli vetänyt virallisesti kaikki Taiwanin saarella olevat joukkonsa saaren viranomaisten välisen murtumisen jälkeen. ja Kiinan kansantasavalta vuonna 1949. Ja jos Yhdysvallat olisi aina kunnioittanut enemmän tai vähemmän innokkaasti, Taipeille tehdyn sitoumuksen taata saaren turvallisuus, siellä ei ole sen jälkeen lähetetty yhtään amerikkalaista sotilasta Kiinan viranomaisten kanssa tehtyjen sitoumusten noudattamiseksi. Ainakin virallisesti sen jälkeen Wall Street Journal -artikkelin mukaan, kaksi tusinaa Yhdysvaltain erikoisjoukkojen jäsentä ja pieni joukko Yhdysvaltain merijalkaväkiä lähetettäisiin avustus- ja koulutusoperaatioon Taiwanin asevoimille, ja tämä yli vuoden ajan. Ilman virallista vahvistusta Pentagonin tiedottaja John Supple, kun häntä kuulusteltiin asiasta, sanoi, että Yhdysvaltojen ja Taiwanin väliset suhteet ovat "linjassa" Washingtonin halun kanssa hillitä Kiinan uhka.

Artikkelin mukaan amerikkalaiset joukot paikalla olisivat paikalla vain suhteellisen lyhyitä muutaman kuukauden ajan joukkoja kiertäen, ja ne olisivat siellä vain koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Peking ei kuitenkaan todennäköisesti näe sitä tällä tavalla. Jo muutama kuukausi sitten yksinkertainen tosiasia, että Yhdysvaltain ilmavoimiin liittyvä kuljetuslentokone oli laskeutunut Taipeiin, oli herättänyt kiinalaisia ​​virkamiehiä ja laukaissut monien harjoitusten järjestäminen ja nyt perinteinen kansanvapautusarmeijan ilmavoimien voimanäytös saaren eteläosassa. Tämä rikkoi viime maanantaina ennätyksen 52 ilma -alusta samanaikaisesti lennossa saaren ilmanohjausalueella, aiheuttaen ilmatorjuntapuolustuksen ja Taiwanin hävittäjän hälytyksen. Voimme siksi odottaa tulevina tunteina tai lähipäivinä vahvan ja demonstratiivisen vastauksen Pekingiltä, ​​joka todennäköisesti lisää provokaatiota. Kiinan viranomaisten kannalta amerikkalaisten joukkojen lähettäminen, jopa symbolinen, kuten tässä tapauksessa, rinnastetaan ulkomaisten joukkojen lähettämiseen omalle maaperälleen, ja voi siten edustaa mahdollista Casus Belliä.

Etelä-Kiinan meren J 11B suihkuhävittäjät Puolustus Uutiset | Sotilasliitot | amfibinen hyökkäys
Kiinan ilmavoimat ovat tehostaneet voimanäytöksiään Etelä -Taiwanissa viime kuukausina, ja ennätysmäärä 52 lentokoneita lensi samanaikaisesti 4. lokakuuta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Amfibinen hyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW