Sukellusveneet: Australian hallituksen päätös riitautettiin yhä enemmän Australiassa ja Yhdysvalloissa

Euforian vaiheen jälkeen, joka oli joskus epäterveellistä ilmoituksen jälkeen Shortfin Barracuda -sukellusveneiden tilauksen peruuttaminen amerikkalaisten ydinsukellusveneiden hyväksi tai brittiläisen ja kolmikantaisen liittouman kanssa, jonka ääriviivat ovat hämärtyneet, Australiassa, mutta myös Yhdysvalloissa nousee nyt monia ääniä kyseenalaistamaan Australian viranomaisten päätöksen merkitys ja seuraukset, jotka välttämättä aiheuttavat tämän sopimuksen ydinjärjestelmien leviämisestä planeetalla. Ja voi hyvinkin olla, että todellisuus, joka vallitsee Australian pääministerin toivoman median ja poliittisen vallankaappauksen jälkeen, muuttuu väkivaltaiseksi takautuvaksi, kun kaikki seuraukset on esitetty ja ennen kaikkea arvioitu.

Yli 20 vuoden sopimus yli 100 miljardilla dollarilla

Tyytyväisyysilmoitusten lisäksi australialaiset ymmärsivät nopeasti, että Australian hallituksen asettamalla muutoksella oli merkittäviä seurauksia sekä Australian kuninkaallisen laivaston toimintakyvyille että julkiselle taloudelle. Itse asiassa, koska Australian pääministeri Scott Morrisson väitti, että uudet ydinsukellusveneet rakennetaan myös Australiaan, tuli nopeasti selväksi, että laivanrakennusteollisuudelle kuluu vähintään 18 vuotta. Australia voi tuottaa ensimmäisen yksikön, varsinkin kun maassa on ei teollista ydinkokemusta, siviili- tai sotilaskäyttöä, muuta kuin tutkimusminireaktori. Kuitenkin Collins -luokan sukellusveneet, edes nykyaikaistettuina, eivät pysty tarjoamaan niin pitkää välivaihetta, kun ne ovat jo 25–XNUMX vuoden palveluksessa. Australian pääministeri on maininnut mahdollisuus vuokrata amerikkalaisia ​​ydinsukellusveneitä, mutta täytäntöönpanon määräajat eivät sisällä Los Angeles -luokan aluksia, joiden viimeinen alus otettiin käyttöön vuonna 1996 ja jotka tuskin pystyvät purjehtimaan parhaassa tapauksessa vuoden 2036 jälkeen. Angeles, USS Cheyenne, jättäen vaihtoehdoksi hieman enemmän kuin Virginia, vaikka Yhdysvaltain laivasto haluaa lisätä omaa laivastoaan. Tämä ongelma on sitäkin kriittisempi, koska vuoden 2025 jälkeinen ajanjakso näyttää nyt suotuisimmalta vakavien kriisien puhkeamiseen Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä Tyynenmeren alueella.

Collins-sukellusveneet australia Defense News | Australia | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Australian Collins ei voi olla käytössä ennen vuotta 2040, mikä on ensimmäisen Australiassa valmistetun ydinsukellusveneen käyttöönoton vähimmäispäivämäärä tarvittaessa

Tämä viivytys ei ainoastaan ​​aiheuta suurta operatiivista ongelmaa, johon ei ole vielä löydetty ratkaisua, vaan ohjelman kustannukset, jopa 8 alukseen (12 Barracudaa vastaan) laskettuna, ylittävät 100 miljardin dollarin, mikä on yksimielisesti alhainen asiantuntijat ja Australian virallinen viestintä, varsinkin kun on tarpeen rakentaa kokonaan uusia infrastruktuureja niiden kokoamiseksi ja kouluttaa henkilöstöä saarella tuntemattomiin taitoihin. Siitä lähtien, hypoteesi alusten rakentamisesta Yhdysvalloissa on edennyt vaihtoehtona, vaikka se merkitsisi paikallisten työpaikkojen laiminlyöntiä ja Australian riippuvuuden lisäämistä Yhdysvaltain puolustusteollisuudesta, ja siksi Washingtonin operatiivisessa valvonnassa, mikä ei ole kaukana kaikkien saariston asukkaiden ilahduttamisesta. Toisin sanoen Scott Morrissonin päätöksen suuret häviäjät voisivat olla paljon enemmän kuin laivastoryhmä tai Ranska, australialaiset itse, pyytäen heitä lisäämään talousarviota ilman työpaikkoja ja siten ilman veroja ja sosiaalituloja osittain tasapainottaa nämä menot.

Australian viranomaisten avoimuuden puute Barracudan sopimuksen suhteen


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Australia | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit