Kiinan jälkeen Venäjä kehittää edistynyttä lennonjohtodroonia

Vuoden 2018 Zhuhain autonäyttelyssä Kiinan ilmailuala esitteli ensimmäistä kertaa JY-300-drooni, MIES-drone, jonka päätehtävänä oli eteenpäin suuntautuva ilmanohjaus, toiminto, joka on perinteisesti omistettu raskaille ja erittäin kalliille laitteille, kuten S3 Sentry tai E-2C Hawkeye Euroopassa, ja jota kutsutaan yleisesti nimellä AWACS. Ilmeisesti venäläiset insinöörit innostuivat tästä lähestymistavasta, koska aux sanoja Kronshtadt -yhtiön pääinsinööri Nikolai Dolzhenkovilta joka suunnittelee erityisesti Orion-drooneja, yhtiö kehittää eteenpäin suuntautuvan ilmanohjauksen, joka on tarkoitettu korvaamaan tällä hetkellä käytössä olevat Beriev A-50 -koneet Venäjän ilmavoimilla tässä tehtävässä.

Venäläiselle Zvezda-kanavalle annetussa haastattelussa insinööri täsmentää, että laajamittainen drone, joka mahdollisesti perustuu valmistajan kehittämään HALE Sirius-droneen (pääkuva), pystyy seuraamaan avaruuslentokoneita, myös ilma-alusten havaitsemiseksi toimivat erittäin alhaisella korkeudella, ja tämä itsenäisesti, samalla kun se toimittaa tietoja Venäjän ilmatorjunta- ja puolustusjärjestelmille lentäjien sieppauksille. Itse asiassa samassa haastattelussa Nikolai Dolzhenkov täsmentää, että koko Venäjän droneja kehitetään parhaillaan, mukaan lukien S70 Okhotnik B ja GROM, jakavat ainutlaatuisen ohjaus- ja ohjausjärjestelmän, jonka avulla ne voidaan yhdistää toisiinsa venäläisten järjestelmien kanssa, samalla kun ne tarjoavat korkean itsenäisyyden ja päätöksenteon ja rajoittavat ihmisten hallintaa "suuriin päätöksiin" käyttöönoton ja käytön helpottamiseksi.

Orion drone Defense uutisia | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Taisteludroneja
Orion on ensimmäinen venäläisen teollisuuden kehittämä MIELI -drone, joka otettiin käyttöön vuonna 2020 ensimmäisen lennon jälkeen vuonna 2016.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Taisteludroneja

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit